Iti dai seama repede, gustand acest vin, de ce Australia si-a facut loc pe piata vinurilor. Pentru ca au un stil al lor, pentru ca vinurile sunt simple, usor de inteles, lesne de baut, par un suc de fructe alcoolizat, fara infricosatorii tanini si note ciudate gen pielarie, pamant, seva frunzelor maturate in curte, pietre de rau macinate, etc.
Fruct, alcool, tanini matasosi, rest de zahar, pret moderat, toate ingredientele pentru a cuceri un neofit. Sunt foarte multi cei (sunt sigur ca si voi cunosteti unul-doi) care vor ca vinul sa fie "aromat", sau sa fie "rosu, dar sa nu-mi faca gura punga", si daca se poate un pic dulceag, ca nu strica. Ei, asta e pentru ei!
Olfactiv nu delecteaza, practic izul de baric (de stejar ud care te face sa crezi ca vinul va avea gust dulce) este atat de pronuntat incat iti trebuie multa imaginatie ca sa mai detectezi ceva sub el.
E gustos, totusi, cu mure, prune, afine, cireasa amara, si menta.
Finalul aduce aceleasi note dulcege de suc de fructe, destul de persistente, totusi si un plus de condiment.
Aciditatea e mare si taninul "lichid", creionand astfel un vin usor de baut (poate prea usor, si asta e alta chestie care nu-mi place, suflet predispus la pacat fiind), de unul singur sau la masa.
Mi-a adus in minte placintele englezesti umplute cu tot soiul de chestiuni ignobile, dar extrem de condimentate (mi-aduc aminte doua: cu umplutura de pui tikka masalla si cu maruntaie de miel- apetisant, no?). Cred c-ar merge.
17 lei la Metro, vin rosu sec australian de consum curent adica demisec dupa gustul nostru, 13,5% , importat de Carl Reh.
76 pct.
Dupa nume as fi avut asteptari mai mari. tu nu?
RăspundețiȘtergeredupa pret aveam asteptari mai mici:)
RăspundețiȘtergere