Vin rosu fermentat prin metode naturale la temperaturi controlate, pot aparea depuneri naturale pe fundul sticlei. Cupaj Cabernet Sauvignon cu Syrah, rezerva 2003. Vin corpolent, greu - necesita aerisire cel putin doua ore inainte de consum - merita insa efortul pentru ca veti descoperi un vin de mare tinuta, cum rar ati baut in ultimii ani din viile romanesti. Postgust lung, ametitor. Alcool 13.5% vol.
Cupaj / Rosu / Sec / Romania - Sarica Niculitel
Ambalare: 0.75
La temperatura mediului ambiant, 18-20 ° C, se recomanda folosirea unui dec"
Ati vazut mai sus cum este prezentat acest vin pe singurul shop online unde e de gasit.
Ok. Asadar avem un vin de Sarica-Niculitel, un cupaj de CS si syrah(!) din 2003, “cum rar ati baut in ultimii ani din viile romanesti ”. Asa sa fie?
Pai, DA si NU! Da, pentru ca este un cupaj de CS si syrah, este din 2003 si NU pentru ca NU este un vin romanesc J
Acest vin de Sarica Niculitel vine din Navarra de la producatorul Bodegas Macaya, din Nordul Spaniei. Tot ce a facut Viticola Sarica Niculitel a fost sa invecheasca vinul si sa-l eticheteze, cum de altfel cu onestitate apare scris (cu caractere mici, ce-i drept) pe contraeticheta. Pe site-ul online pretul unei astfel de sticle este de 62 de lei. In Carrefour- chilipir!- 25 de lei, de gasit tot in sectorul “romanesc”. Ok si pana la urma e o greseala neintentionata din partea comersantului. Vinul e vandut de un producator roman, are o eticheta pe care scrie in romaneste, noi muncim nu citim contraetichete. Bun...Si vinul cum e? Pai, nu este rau deloc. Pentru 25 de lei.
Are o culoare rosie intensa cu reflexii de lemn de cires. Un nas de fructe rosii, condiment intunecat, pruna. Gust puternic, cu aciditate mare, cu tanini neimblanziti, cu pruna, visina, scortisoara, si da! dragi iubitori ai pietrelor de rau- avem si d’astea! si un final de intens (si destul de lung!) de mura si piper. Dupa ceva vreme visina se transforma in cireasa, iar pruna proaspata devine afumata. Apare si ceva asemanator pastei de masline. E un vin destul de interesant, corpolent, pastrat bine, si daca voi avea drum in viitorul apropiat in Carrefour imi voi mai lua o sticla pentru posteritate, doar ca sa vad cam cat il poate duce aciditatea. Daca aveti un loc limitat de sticle in pivnita de apartament, nu merita, dar daca aveti o pivnita adevarata- ce mai conteaza un vin de doar 25 de lei. Impresia lasata e una buna, un vin care cere de mancare, si nu oricum ci carnivor, sangeros, feroce. Vinul are destule depuneri naturale (majoritatea acumulate pe dopul inscriptionat "Riberas del Danubio"- adicatelea "malurile Dunarii"), asa ca daca va plac ritualurile, n-ar fi rau sa-l decantati. Doar sa stiti ca merge si fara!
Una peste alta, vinul avand un raport pret/calitate destul de bun, fiind o reserva din 2003, in stare foarte buna de functionare, un vin puternic cu adevarata vocatie gastronomica, as zice ca nu le-ar strica si altora sa adopte metoda ciudata a celor din Sarica Niculitel.
81 pct
Interesanta abordarea spaniolilor de la Sarica Niculitel.
RăspundețiȘtergereEu am baut unul pe care se pare ca l-au facut local - pompos intitulat "Sortiment Rosu" :)(se pare cineva la fel de creativ ca mine lucreaza la departamentul lor de marketing). Mi s-a parut destul de bun, mai ales pentru cei 10 lei platiti. Am si scris despre el, dar nu dau link direct, ca nu-i frumos.
Salut Sunmirror si bine ai venit pe aici. Observ ca blogosfera noastra in alb si rosu s-a imbogatit cu inca un pahar, ca sa zic asa.
RăspundețiȘtergereIn legatura cu Viticola Sarica Niculitel, nu cred ca sunt spanioli, ultima oara erau niste bielorusi. Asta e pur si simplu un vin cumparat din Spania, invechit in sticla la crama din Macin, si etichetat de ei. Acuma am impresia ca o alta firma a lor se numeste Alcovin(au un brand curtea regala si santa crama- marketing, deh...). Am fost la o degustare cu vinuri de-ale lor, albele se puteau suporta, spre agreabil chiar. S-ar putea sa fie aceeasi cu producatorii vinului de care spui tu, desi rosiile degustate de mine nu erau multumitoare.
Din ce stiu eu, Viticola Sarica Niculitel e la Niculitel, iar la Macin e Alcovin (cu bielorusi). Fosta firma s-a spart in doua acu' vreo cativa ani (desi, la cum se schimba lucrurile pe-acolo, s-ar putea ca informatia sa nu mai fie teribil de corecta). Altminteri, si eu i-as lauda ca scriu pe contraeticheta de unde-au luat vinul...
RăspundețiȘtergereAbsolut, oamenii sunt onesti, vinul nu-i rau deloc. Mi-as fi dorit sincer sa fie din podgoria Sarica-Niculitel:)
RăspundețiȘtergereSalut George. Impresia mea e ca era vorba de spaniolii de la Invarsa, dar nu sunt sigur.
RăspundețiȘtergereCat despre blogosfera, sper ca intr-o zi se va putea vorbi si de "imbogatit", deocamdata scrierile mele sunt mai mult in faza cautarii de sine.
celebra dunare de spania :)))
RăspundețiȘtergere@Sunmirror, vorbeam de imbogatire sufleteasca:) PAna una alta, keep it coming.
RăspundețiȘtergere@Wine&knives: nu era Traian din Spania? Asadar suntem pe jumate spanioli:)
Uite ceva care merge cu vinul tau: "Universul operei lui Panait Istrati" de Kim Song Sou. Poate te intrebi cine este Kim Song Sou. Ei bine, afla ca este un corean, profesor universitar in Japonia si doctorand in Franta cu o teza despre Panait Istrate, transformata in cartea de mai sus. Si asta nu e tot :)))Dupa http://www.obiectivbr.ro aflam ca scrierea a fost lansata pe 5 mai anul curent in orasul natal a lui Istrate, Braila, (fiind tradusa de, cum altfel, de C. Braileanu) cu o prezentare a d-lor profesori Mortu si Balan. Tot din aceeasi sursa mai aflam alte doua personalitati fascinate de autorul nostru: "un fost ex-preşedinte (Kwame Nkrumah, conducător al Republicii Ghana între 1960 şi 1966) şi un fost prim-ministru (Amir Abbas Hoveida, aflat în fruntea guvernului din Iran între 27 ianuarie 1965 şi 6 august 1966)"
RăspundețiȘtergereWhaaat?:))))
Dragos
Pentru fiul unei spalatorese si al unui bandit grec, nascut in Braila- traitor la Paris, este o mare realizare sa fii omagiat de un corean, profesor in Japonia, doctorand la Nisa, care citeaza un fost presedinte din Ghana si un fost prim-ministru din Iran, ca sa nu mai spun ca este prezentat de profesorii Mortu si Balan! Interesant e ca domnul corean e doctorand la Nisa, adica exact locul unde Istrati a incercat sa se sinucida, cu scrisoarea catre Romain Rolland in buzunar, scrisoare care a ajuns la destinatar si una peste alta i-a schimbat viata.
RăspundețiȘtergere1. Ai dreptate: cercetatorul nostru mimeaza (involuntar) cumva, la nivelul coincidentelor insasi "traseul" obiectului cercetat. Daca a reusit prin asta o mare realizare o sa aflam intr-o zi de la criticii japonezi, coreeni, francezi sau de la Manolescu.
RăspundețiȘtergere2. Ceea ce incercam era o hahaiala tampa la o anumita ingramadire de conjuncturi "universitare" care, privite la rece, sunt banalitatea ultima: nu-i nimic normal decat sa-l studiezi pe Hegel la Paris, roman fiind.
Dragos
Cred ca-i mai degraba o conjunctura universala decat universitara. Hegel&Co se studiaza peste tot, sunt ca principiile fizicii. Pe de alta parte, francezii le au cu interpretatul. Muzicanti, niciodata muzicieni...
RăspundețiȘtergerebuna! Vad ca persoanele care vorbesc aici cam nu stiu despre ce e vorba.PERGAMENT este un vin imbuteliat de S.C Viticola Sarica Niculitel, care nu are nici o treaba cu Alcovin Macin.
RăspundețiȘtergereSalur Mary, dupa cum am spus si eu: asa este!
RăspundețiȘtergere:)
dl. Costachel are absoluta dreptate ref la Viticola Niculitel si Alcovin - Macin.
RăspundețiȘtergereAm avut si eu supriza neplacuta sa cumpar vin de Sarica (Merlot), ca sa constat ca scria cu litere mici, mici de tot ca este produs in Spania.
Mie chiar imi pac vinurile de la Macin, din pacate nu sunt inca asa raspanditi pe piata.