Corcova Cabernet Sauvignon/Merlot 2008 Roy&Damboviceanu

Roy&Damboviceanu este un producator nou din Corcova, Mehedinti. A nu se confunda, precum Google ("ati dorit sa scrieti: Cricova?"), cu ilustrul combinat de bauturi de la estul Prutului. Cu amabilitate din partea consultantului PR responsabil (Ruxandra Florea)- am primit prin curier o mostra din vinul antementionat, neputand participa la lansarea vinurilor cu pricina care a avut loc joi 3 iunie la restaurantul Heritage din Bucuresti (mai multe despre eveniment: aici si aici).

Sticla arata bine, eticheta e destul de simpla (probabil se poate citi: "serioasa"), pe contraeticheta aflam despre mostenirea Bibestilor si alte chestiuni de palmares, precum si semnatura tanarului oenolog francez Laurent Pfeffer, scolit la Bordeaux.

Vinul este un cupaj de Cabernet si Merlot in proportii egale, un sec serios (2g zahar rezidual/l) maturat in cisterna 12 luni. Culoarea este rosie intensa, cu pigment agresiv, dupa cum a aflat repede blatul alb de bucatarie in lipsa antipicuratorului. Asadar, atentie la camasile albe in preajma acestui vin:) Primul nas este agreabil- pasta de tomate, piper. Apoi, prin agitare, vinul se adanceste, scotand la iveala note puternice de fructe de padure, condiment si niste volatili florali (sa zic de crini, dar mirositul florilor n-a fost marea mea pasiune). Acestea continua in evolutia fina, ilustrand o corpolenta medie, echilibrata. Tanini barbatesti, dar nu agresivi, sugerand note de pruna, fructe negre de padure, cafea, condiment. Finalul este mediu, placut, exceptie facand o usoara amareala care intervine pe fondul incalzirii vinului.

Nu este un vin de la care sa astepti zeci de arome, nu va face furori pe site-uri gen snooth.com, unde se desfasoara un soi de campionat mondial de detectat arome bizare, dar structural sta bine, alcoolul (13,5%) este bine integrat (la 16-17C). Mi-a adus aminte de recentul Faurar Rosu de Ceptura al celor de la Unicom Production. Nu stiu la ce pret s-au gandit, dar cred ca va fi bine primit sub 30 de lei. L-as mai incerca peste cateva luni.

82/100

6 comentarii:

  1. ahhh...mi-ai luat-o la mustata inainte :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i greu, nu m-am barbierit de cateva zile:)
    Si vinul cum ti s-a parut?

    RăspundețiȘtergere
  3. George, ai za vezi ca parerile sunt cat de cat similare ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma gandeam si eu la vinul asta, dar:
    1.Roy & Damboviceanu. Nu ma mai pot opri din ras:))) Asta-i un fel de Siegfried & Gicu...
    2. Paronimie , ca sa spunem asa, eufemistic, nepermisa (Cricova - Corcova). E ca si cum ai lansa un energizant Red dull.
    3. Si peste astea mai vii si tu cu postul tau, si-mi spui (discret, de altfel) sa stau cuminte.
    O sa stau!
    :))) Dragos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragos:
    1. Mda, suna precum casele de avocatura. Puteau sa arunce in fata demunirea firmei care, daca nu ma insel, este Viticola Corcova, desi...onest nici asta nu are staif comercial. Pana la urma, daca asa ii cheama pe oameni, ce sa le faci...
    2. Si aici, daca asa se cheama localitatea- asta e! Dar, ai dreptate e cam ciudat sa faci un "brand" dintr-o regiune care nu este Bordeaux sau Toscana, cu alte cuvinte "Corcova" este denumirea vinului.
    3. Prea citesti pixelii dintre randuri:) Am spus ca vinul este ok, serios, rezervat ca sa zic asa, inca tanar, dar tocmai de aceea l-as incerca peste cateva luni ca sa vad cum a evoluat. El e bun si acum, mai ales la masa, are o structura potrivita asocierii cu mancarea.
    Oricum, cine stie cand va apare in raft (daca va apare in HMarketuri). Asta a fost doar lansarea festiva, bine organizata, cred eu. Articole in presa(nu putine), pro tv, iata- trimis de sticle bloggerilor, iar chestia care mi-a placut cel mai mult este ca site-ul ("in constructie" pana atunci) era la ora lansarii "up&running". Asta sugereaza ca oamenii au un plan, ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vad ca au un plan...Unul destul de bun, as spune...
    Dragos.

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.