Am avut nevoie de un impuls, ca sa cumpar acest vin accesibil si omniprezent in supermarketuri. Am hotarat ca din cand in cand "sa-mi externalizez activitatea de scouting", sau mai pe intelesul celeilalte personalitati a mele: Magellanul din mine sa foloseasca si harti cartografiate de altii in odiseia sa.
Sunt absolut de acord cu ce a spus Razvan Jurca despre acest vin. As avea doar cateva mentiuni. Acest vin sud-african este perfect in vremuri calduroase, el insusi servit usor racit (15 pana max 18C). Este un vin rosu ceva mai "light" (desi are 13%, nu gluma!), usor de baut. Apoi, nasul mi-a detectat o aroma de ciuperci (now, that's a first!), dar memoria olfactiva il va tine minte datorita aromei impunatoare de visine, care se regaseste de la inceput si pana in finalul putin amarui al vinului, de unde eufemismele de rigoare, "cirese amare", "grapefruit", etc.
In orice caz, un vin corect (pretuit la 15 lei), fructuos- tipic lumii noi, vin pe care o sa-l vizitez de fiecare data cand pofta de descoperiri va fi amenintata de scorbut:)
Mie nici cu Soft and Fruity Red-ul lor nu mi-e rusine.
RăspundețiȘtergereAlin, ma uitam in ghidul Vinul.ro. Vinurile lor nu prea au rupt, dar asta mi s-a parut ok, mai bun decat 70 de pct sau cat i-au acordat.
RăspundețiȘtergereMarturtisesc cu rusine ca-mi cam plac astea "soft&fruity":)
Nu am baut inca Pinotage, dar subscriu pentru Soft and Fruity Red. Un efect colateral placerii in degustare e ca m-a scapat de atacurile de panica de acum un an (parerea mea). Un auto-tratament extrem de placut la doar 12 ron. Acum, cu astenia asta de primavara, in afara de scorbut poti dezvolta si alte primejdioase trairi. Maine ma duc la Real sa cercetez cum e cu Pinotage-ul. Nu de alta dar imi plac si ciupercile deopotriva. Pup iu George! Pe portofel sau unde vrei tu ... sa nu se interpreteze.
RăspundețiȘtergereCatalin,
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit!
Oh, man, sa tot fie vreo 6 ani, nu?
Si fiecare face cu totul altceva decat filosofie (care totusi vad ca am asimilat-o organic:).
Vinul e un antivirus bun, nu-i asa?
Si eu ma bucur sincer ca ne-am regasit. Am "derapat" considerabil dupa turnanta cu facultatea fara sa nimeresc din fericire in tufisuri ...ba chiar am dat in niste luminisuri :)
RăspundețiȘtergereCu vinul e o poveste tare interesanta. Am gresit acum cativa ani sticla de zeama de struguri la raft in hipermarket. Am luat una de vin din greseala, teribil de buna (fara sa imi dau seama in imbulzeala). Cand am baut acasa din ea era sa cad jos de pe scaun. Nu mai tin minte ce era :( ... a costat destul mult la final, era frantuzesc si mi-a fost rusine la casa de marcat
sa o refuz. Tampitii aia cu etichetele lor cu pret puse aiurea. De atunci il tot caut in toate sticlele de vin bun de care aud. Nu prea dau de el dar dau in schimb de altele la fel de bune. Nevasta-mea nu prea empatizeaza cu cautarile mele zilnice ... dar s-a resemnat. Chiar ma intreaba de ce dracu caut in aceiasi sticla trei zile la rand daca din prima zi am stiut ca nu e ala. In fine ... il gasesc eu.
P.S. Ca imi place tare mult cum scri e putin zis. Eu tin aproape de acum!
Acel final amarui este cam tipic pt un Pinotage, chipurile. Sud-africanii se zbat de ceva vreme sa se impuna cu acest soi dar, pt multi, acel caracter amarui este o problema si-i cam indeparteaza de el...
RăspundețiȘtergereDaca s-ar gasi pe la noi vinuri produse de Kanonkop sau Rustenberg, m-as arunca la un Pinotage
@Catalin: Multumesc de aprecieri. Ma straduiesc si eu...Misto odiseia ta de regasire a acelui vin originar. Ma intreb insa daca l-ai mai recunoaste:)
RăspundețiȘtergereEu am ajuns la concluzia ca in orice vin caut o stare, acel "spatiu originar" intuit de Heidegger, de Derrida si inca doi prieteni de-ai mei, si nu arome de fructe de padure sau piersica.
@Ciprian: Kanonkop se gaseste, dar costa peste 100 de lei :(
Bine spus, George. Intr-adevar, in vin trebuie sa cauti o stare, ca fructe de padure sau piersici gasesti in toate...Dar vinurile care ofera mai mult, iti scot si destui bani din buzunar :)
RăspundețiȘtergereSi pe unde se gaseste Kanonkop, ca m-ai facut curios :)
Ciprian, intrucat sunt "netestati" iti trimit adresa pe mail.
RăspundețiȘtergerealterez cumva continutul discutiei ... da nu ma pot abtine . Ceva leacuri babesti pentru lasarea de fumat nu se pot prescrie? Adica o combinatie de vinuri bune, pe zile, care sa combata sevrajul si sentimentul de "pierdere". Macar fie si izvorate din experientele tale de fumator: oare ce vin iti da tie senzatii trecatoare de remuscare ca ii violezi profilul genetic fumand (inainte sau dupa). Eu de azi nu mai fumez si ma preocupa teribil subiectul. Din prostime se spune ca numarul viciilor ramane constant, iar eu caut o cale sa compensez legea nescrisa "reinvestind" intr-o placere deja existenta. Altfel, nu imi raman decat putine optiuni, multe din ele reprobabile: preacurvia, plante opiacee sau "semnite botanice", jocul la pacanele sau ce s-o putea gasi printr-un cazinou. Nu ma regasesc in nici una dina activitatile astea asa ca prefer sa adancesc degustarile ... "loose some -win(e) some". Trebuie sa iasa ceva bun din treaba asta. Ma astept la un remake somelieristic a la George Mitea pe formatul emisiunii Oanei Cuzino "Ce (mama dracu -scuzati expresia) se intampla doctore?" Exista leac de alinare?
RăspundețiȘtergereDrada cititorule,
RăspundețiȘtergereAm luat cu tristete act de problema dvs. Va putem oferi urmatoarele solutii:
1. Urmand invataturile precinstitului Anselm din "Cum s-a facut Dumnezeu om"- doar credinta poate alunga viciul din sufletul omului. De aceea, va recomandam ca de fiecare data cand simtiti ca tentatia e prea mare si va pune in pericol nemurirea sufletului, se spuneti in gand de trei ori Tatal Nostru. Daca nu stiti Tatal Nostru primele trei paragrafe din Manifestul Partidului Comunist sunt la fel de bune.
2. Beti un litru de apa pe nerasuflate. Daca nu este de ajuns, mai beti unul. Daca si bupa 2 litri de apa consumati instantaneu va mai vine sa fumati aplicati metoda 1.
3. Executati 20 de flotari cu bataie. Nu puteti? Nici o problema! Dati fuga intr-o librarie si cumparati Swan de Marcel Proust.
4. Incepeti sa beti numai Penfold's Grange din ani celebri. Tot o sa va vina sa fumati, dar n-o sa mai aveti cu ce.
5. Cand simtiti ca tentatia este maxima spuneti-i sotiei ca o inselati cu o colega de serviciu. Fumatul va deveni cea mai mica problema pe care o aveti!
Mai avem o sumedenie de solutii, dar revenim mai tarziu, dupa pauza de fumat.
Raspunsul e teribil de bine ticluit. Cu puterea imaginatiei imi au seama ca metoda cu sotia poate avea o eficienta peste asteptari. Singura rezerva este daca suferinta trebuie sa fie cauzata de o poveste imaginara sau e de preferat ca trauma generata de sotie drept razbunare ar trebui sa se bazeze pe un caz real. Pot ramane macar cateva amintiri placute intr-un ocean de lacrimi. Va multumesc pentru sfat, incerc maine dimineata sa selectionez colega care sa ma ajute sa raspund "nuuuu!!!" la intrebarea Mihaelei Radulescu "Fumatul e singura ta placere?"
RăspundețiȘtergereAm incercat, fara succes, metoda 2. Din pacate tentatia fumatului s-a mentinut in orice combinatie de apa plata sau ghiuvetata. Metoda 3 a esuat in ambele variante. Concatenarea unor paragrafe din manifestul comunist cu rugaciunea fundamentala a fost la fel de ineficienta.
Concluzia e una singura: combinarea lui Penfolds Grange contrafacut (o exista?) cu o aventura pasagera cu femeia de serviciu (tot de la serviciu) este mult mai plauzibila si sigur iti taie cheful de fumat. Daca nu si de respirat. Ca atare la ora domnului 10:08 PM ma scobor in fata blocului sa cumpar tigari si ceva vin. Merg pe Maiastru -Feteasca Neagra- Crama Oprisor. Renunt la acest proiect personal pana maine.
Now, that's the spirit!
RăspundețiȘtergereSi nu uita: pun pariu ca toate metodele de mai sus te vor face sa nu mai fumezi cam 8-10 ore! Rastimp in care o sa dormi...
@Catalin,
RăspundețiȘtergereNormal ca exista Penfolds Grange contrafacut :) Dar cred ca o singura sticla de Petrus e de ajuns :))