Lindemans Gueuze, 4,5%, 0,37 l, 9lei
Stiu, pare o gluma, dar o sa vedeti ca nu prea este. Sigur, berea nu este obtinuta din struguri, dar...
Raionul de vinuri de la Metro era vremelnic inchis, asa ca hai sa ma uit un pic la cel de bere. Si iata o serie noua de beri belgiene: cu aroma de cirese, de piersici, caramel, etc. Poate stiti specificul berii belgiene.
Am ales o bere nearomata gueuze, o bere obtinuta prin fermentatie spontana si care se face prin (v-ati pus ochelarii?) metoda Champenoise, durand minim 6 luni pentru a ajunge de la stadiul de cereale la bere. Prin aceasta metoda se obtine si un Gran Cru, o bere cuvee, a carei productie dureaza vreo doi ani!
Primul aspect ciudat este ca aceasta bere miroase bine. Apoi are o culoare usor aramie, care se inchide vazand cu ochii in pahar, o perlare extreme de fina si o efervescenta neobosita. Gustul este usor drojdios cu note de suc de lamaie (nu contine lamaie sau alte asemenea) sau zmeura (idem). Ah, si pentru bautorii de vin care ar folosi tirbusonul si ca sa deschida un borcan cu muraturi: nu disperati! Aceasta bere are si capac conventional, din tabla, si sub el- un frumos dop de pluta, asa ca va trebui sa folositi tirbusonul ca s-o deschideti. Prin contrast, daca mergeti la iarba verde si cumparati vreo sticla din asta, gandindu-va ca o s-o deschideti cu bricheta sau prin alte metode de guinness book, ei bine, ati fost avertizati!
In concluzie, pentru cine mersul “la o bere” inseamna exact asta, e o recomandare ferma!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.