Un vin proaspat si prietenos cu romanul doritor de senzatii tari (in acest caz gustative).
Nasul este vanilat, floral. Aroma acestui sauvignon este usor cam prea directa, de bautura carbogazoasa, atipica, dar placuta, orisicum. Evolutie fructata (conform d-lui Croitoru ar trebui sa spun "fructuos"; e drept ca spre deosebire de "fructat", "fructuos" se regaseste in dex, dar cu alt sens), drojdioasa, citrica, cu note vanilate si vegetale. Finish mineral, gras si putin amarui. Aciditatea si zaharul sunt bine integrate. Este un vin bun de masa sau spritz (ceva ma face sa cred ca au si vizat acest ultim aspect, desi n-ar recunoaste).
15 lei in retail. Bun in banii acestia.
74/100pct
Am citit si eu azi articolul dlui Croitoru despre jargonul corect, dansul se referea la "aroma de fructe" si "caracter fructuos" - parca. Dar what the hell, noi ne intelegem intre noi, nu?
RăspundețiȘtergereOmul e super-profesionist, fara indoiala, dar sa spui ca "bâhlit" zgarie mai putin auzul decat "murdarel", este hilar! Apoi, n-am sesizat nicio nota negativa in analiza lui asupra celor doua vinuri. Sa fi fost de 100 de puncte(sau douazeci, in functie la care mal al Atlanticului te raportezi)???
RăspundețiȘtergerehttp://dexonline.ro/search.php?cuv=fructuos
RăspundețiȘtergere