Acest post este un rest nevalorificat al saptamanii trecute.
Am degustat doua vinuri ale producatorului Apcovin Focsani. Mai demult, intr-o conversatie, Alibus imi mentiona numele acestui producator nou (si probabil unul dintre cei multi care au aparut sau vor apare in urmatorii ani- sunt "saparzii"!, cum ii numeste George Moisescu) fara a-l valoriza intr-un fel. Vinurile gustate fac parte din doua game numite "Tata si Fiul"(ce duios!), dar si "Terra Vrancea". Ambele se invart in jurul sumei de 10 lei. Abia atunci mi-am dat seama ca incercasem cu luni in urma o Babeasca neagra facuta tot de ei, un vin remarcabil doar prin corpolenta de balerina si aciditatea iesita din comun.
Primul vin, o feteasca regala vinificata sec (lucru de incurajat) se remarca prin izul mineral, dominant, aciditate buna, dar per ansamblu, este vin lipsit de personalitate, care cu greu poate fi pus in context.
Al doilea vin, un cupaj interesant in principiu, este un Merlot & Babeasca Neagra (foto). Ideea nu e rea, anume de a adauga ceva aciditatea si un plus de fruct unui Merlot, facandu-l astfel mai "baubil" intr-un context colocvial (e si demisec, hm...). Desigur, cu conditia sa se foloseasca vinuri de calitate. Nu prea este cazul, rezultand un vin dezechilibrat. Dar inteleg ca sunt la inceput, si ca pe viitor ar putea apare surprize placute din partea lor.
Ii voi fila, adica ii voi urmari discret si fara a intra in contact cu ei:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.