Dupa laudata (de catre mine) fetească din 2006 (pana intr-acolo incat s-o recomand pentru Vinul.ro), am fost curios sa vad cum a evoluat acest soi in interpretarea fratilor basarabeni. Versiunea 2008 m-a surprins, deoarece este diferita. Desi descrierea de pe contraeticheta este identica, totusi gustul e diferit. Aceasta feteasca semana mai degraba cu un sauvignon blanc sau o feteasca regala, decat cu eterna domnisoara a vinurilor romanesti. Denota o aroma fructoasa atipica (de fapt prezenta aromei la feteasca alba este atipica, fiind un soi fara aroma deosebita), aciditate ridicata, usor petiant, cu final citric, cam scurt si cu o amareala nelalocul ei.
Ramane in continuare un vin peste pretul sau (12 lei la Sellgros), dar pentru iubitorii varietatilor romanesti ramane o enigma, si in functie de elucidarea acestei enigme, o potentiala dezamagire.
Concluzie: Daca vreti un vin alb sec, bun la toate, usor aromat, si nu va intereseaza identitatea de soi sau alte capricii asemenea, nici post-gustul pentru ca apa minerala oricum il "boteaza" definitiv, totul la un pret acceptabil, acesta este o solutie.
Ai fost cam duios, desi probabil ai dreptate, raportul calitate-pret ramane onorabil. Si, in alta ordine de idei, iti trimisesem un mail, presupun ca nu l-ai primit sau a ajuns in spam, asa ca te rog in modul asta public sa-mi trimiti adresa de-acasa, ca sa rezolvam problema difuzarii :)
RăspundețiȘtergereOh, "bine ai venit pe la noi!" si multam.
RăspundețiȘtergere1. despre vin: pretul vinurilor romanesti("românesc" ca Stat, nu ca natiune) este problema. Poti gusta atatea lucruri rele, la sa zicem 15 lei, incat cand dai peste un vin chilian, australian, sau basarabean care este ok, ti se pare dintr-o data mai bun. Noroc cu producatorii astia noi, mici si multi (gen Girboiu, Rotenberg), ca mai ridica nivelul...
2. despre mail:Intradevar, s-a pierdut pe undeva, prim meandrele nestiute ale internetului:)