Iata un Chardonnay foarte bine lucrat si la facerea caruia nu s-a utilizat lemnul. Gabi Lacureanu mi-a spus ca a plecat in 2014 de la premisa obtinerii unor vinuri care sa reflecte fiecare, cat mai fidel, strugurele.
In aceasta ordine de idei, s-au utilizat drojdii obtinute din pielite de Chardonnay. Chiar daca nu sunt drojdii de terroir, tot e imbucurator pentru cei care vor sa guste un vin cat mai aproape de aromele primare, originare ale strugurelui. Adica stim cu totii ca traim intr-o tiranie a drojdiilor selectionate, obtinute cel mai adesera din altceva decat struguri, comandate dintr-un catalog care-ti descrie pana si aromele pe care le va avea vinul.
Serafimul soseste intr-o culoare alb-galbuie, are un nas frumos floral (floare de cires, lamaita, crini), grapefruit, mere ionatan si cu o nuanta picant vegetala, de verdeturi tocate, gust cu "fibra" si corpolenta, cu tuse dominante de grapefruit, Finalul lung, persistent, cu impresii usor vegetale, de oregano.
Alcoolul e bine ascuns, 13.3%. Foarte bun. 86 pct.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.