O romanta lenta cu Feteasca Regala 2013 Gramma


Olfactiv ne intampina o atmosfera pastorala, de baloti de lucerna, zarzare si para, un iz floral, campenesc, frumos parfumat.  In gust regasim o textura buna,  densa dar delicata,  cu accent pe aciditate, cu note de mar si cirese albe.  E un vin cu lungime buna.  
O feteasca regala autentica, usoara (11,4% alc.), diferita de anii anteriori, pentru ca si anul a fost diferit. Nu a existat o concentratie mare a zaharurilor ca in anii anteriori, dar cu toate aceste vinurile Gramma din 2013 ofera o concentratia aromatica foarte buna. Bravo. 85.

Mi-a amintit de estetica plina de culoare si infuzata in melancolie a regizorului chinez Kar Wai Wong, din pelicula Fa yeung nin wa (in traducere engleza In the Mood for Love). Ritm lent, apasator, delicat, cu multe scene in slowmotion, acompaniate de o muzica melancolica, hipnotica. Pana la urma filmul aparut in anul 2000 a ajuns aproape clasic, asa ca ma indoiesc ca sunt multi dintre voi care nu l-au vazut, dar daca cumva v-a scapat, va rog sa luati grabnic masuri reparatorii! Pentru mine, chiar daca mi-au placut foarte mult si celelalte filme ale regizorului chinez (2046, My Blueberry Nights, The Grandmaster), acest In the Mood for Love mi l-a fixat pe Kar Wai Wong in panoplia regizorilor care se regasesc pe lista scurta a atentiei mele cinematografice.










PS: Sper sa nu se supere artistul plastic Horatiu Malaele, cel care a semnat ilustratia etichetei, ca somelierul cultural de serviciu nu a asociat vinul cu Nunta Muta, filmul regizorului...Horatiu Malaele. Azi ploua, iar emisfera comica a fost napadita de cea melancolica. Oricum, in alte circumstante, presupun ca cele doua ar merge de minune impreuna. In fond, ilustratia este o trimitere la filmul maestrului si la actrita principala- ieseanca Meda Andreea Victor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.