Red Artisan 2009, Aurelia Visinescu

Acest cupaj de Dealu Mare, deja clasic prin compozitie- feteasca neagra, cabernet si merlot, cu indicatie doc-ct, are arome clare de tabac, bomboane de ciocolata cu lichior de visine, boia, condimente pudra, gustul e juicy, cu o amprenta vegetala, dar si cu tuse de ciocolata, coacaze, prune, usoare note de vanilie si piper, visine si porumbe pe finalul usor astringent. 14% alcool, din soiul "nu te vad, nu te cunosc" la 16-17 grade C, sau "uau, mama, o sa doara maine dimineata" la 22. Daca-l raciti un pic, o sa fie mai bine pentru toata lumea.  Si timpul petrecut in baric, deloc mic- 24 de luni, a fost bine folosit, fara a genera tuse prea stridente. 

As zice la  42 de lei cat face (la Evino.ro) sta binisor, cel putin pentru standardele romanesti. 83

PS: eu stiam ca Aurelia Visinescu e o personalitate mare a oenologiei romanesti, dar chiar atat de mare incat sa aiba o amprenta de 15 cm, nu credeam sa fie!

4 comentarii:

  1. E un RPC bun pentru vinurile de la producatorul respectiv...si bine facut, fara tone de baric peste el.
    In rest de eticheta parca tot tu spuneai la un moment dat: overbranding..:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, parca e facut pentru corporatistii anglicizati, with an eye for blink-blink. Dar una-i una, alta-i alta: vinul e bun

    RăspundețiȘtergere
  3. Este. Si White Artisan mi s-a parut la fel de bun.
    Si CS-ul de pe Anima e o lucrare frumoasa, desi ireal de scump...

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, se fac vinuri bune pe la Sahateni.

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.