Immortal Cuvee 2009 Tiffan's (Ungaria)

Vinul e un DOC Villanyi (in sudul Ungariei), cupaj alambicat, dupa cum urmeaza: Kékfrankos 28%, Pinot noir 19%, Merlot 19%, Cabernet franc si cabernet sauvignon 15 %, Kékoportó (mai intalnit sub numele de Blauer Portugieser) 11%, Syrah 8%.  Uitandu-ne pe componenta ne putem face o idee despre profilul vinului inainte de degustare. Kekfrankos (alias blaufrankisch, si dupa toate aparentele- burgund mare), pinot noir, kekoporto- indica un vin de talie mica, de tipic burgonnaise, dar musculos, gratie aportului de cabernet, merlot si syrah. 
Si aspectul confirma: culoare stralucitoare, rubinie. Nas tipic de vin light, dar cu ceva complicatii: fructe rosii, trufe de ciocolata, cartofi proaspat scosi din pamant, ardei gras. Gustul e suculent, plin de cirese, mure si visine, rodie. Acid, dar savuros, echilibrat. Alcoolul de 13% sta foarte bine in ecuatie. 83
Pretul disponibil in Romania este in jur de 40 de lei.
Acuma nu prea stiu de unde vine Immortal-ul asta marca inregistrata. Oare daca l-am baut devin nemuritor? Nu prea cred, ca tot ma doare intr-o parte, ca sa zic asa. Sau daca l-am cumparat devin ei nemuritori? In fine... 

3 comentarii:

  1. L-am vazut si eu pe site-ul cu pricina, dar tocmai platisem Geiben-urile..:D
    Cu siguranta Parker nu l-a baut, deci probabil ca e vorba de ei sau de consumatori...cel mai sigur de ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, vinul unguresc a fost ok, dar eu nu m-as grabi sa comand WP de acolo. Am desfacut 4 sticle si au defecte de pastrare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca mi-ai zis! Merg pe Real atunci.

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.