Yalumba Oxford Landing GSM 2006 (Australia)

Un vin de vreo 40 de lei, din sudul Australiei, o replica de Ron, ca sa zic asa, un GSM (grenache/syrah/mourvedre) cum scrie pe eticheta. Din 2008 Yalumba (producatorul) a incetat sa-l mai faca. Nu stiu de ce, nu din cauza punctajelor primite oricum, punctaje variind intre 86-90 pct an de an. La noi vinul se mai gaseste inca mai ales la Vinexpert si localurile partenere.  
Dupa ce l-am gustat am ramas un pic nelamurit. Rich tannins, racing acidity. Unde or fi? Am facut nitel browsing si am descoperit nu numai mie mi s-a infatisat intr-un fel. Apoi de prin 2010 apar descrieri gen silky, smooth, etc. Dar si fata de aceste descrieri licoarea din pahar mi s-a parut diferita.
Probabil pentru un vin cu speranta de viata de doar 3 ani (dupa Wine Spectator), din 2006, baut in vara anului 2012, silky se traduce prin "fara vlaga" iar smooth prin "subtire". Cam asta e radiografia. Nici aciditatea nu a stralucit, lasand fructele de tipul melanjului congelat de fructe de padure putin stinghere. Nu e rau nici acum, sa nu ma intelegeti gresit, e un GSM light, apar si tuse herbale, aromatice, nitel piper pe final, dar nu mai arata a vin satisfacator la cei aproape 40 de lei/sticla. 
Cam asta e. 80. 
E ca filmul Australia, cu actori mari, cu buget mare, dar fara niciun succes, cu o trama lalaita, de film facut de MGM in 1960. Cand ar fi fost rupere, sunt sigur. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.