Interogatoriu cu doi crapi si o feteasca regala 2011 de la Via Sandu (Dragasani)

Tovarase Mitea! Luati stiloul si scrieti in continuare: "In data de...". Cand a fost? Aha...deci asa! "in data de 14 iulie", ora? "ora 20, ma aflam impreuna cu..." da' de ce nu scrieti? Tovarase! Scrieti acolo "impreuna cu numitii M.M, M.M.M, F.P. si T.P,  am consumat o saramura de crap si o sticla de vin de Dragasani" Cum adica ce importanta au astea? De fapt, n-au, da' tovarasului colonel ii plac toate amanuntele, ii place sa stie ce mananca si ce bea elementele ostile. "Mentionez ca pestele a fost prins in dimineata zilei de..." Asa, asa!"de catre numitul F.P." Bon!"Si cum s-a facut saramura?" Scrieti acolo, tovarase, fara frica! "in prealabil s-a fript pestele, dupa ce a stat la  sarat cateva ore, apoi s-au pus pe gratarul incins rosiile si ardeii grasi. Ulterior au fost curatati, maruntiti, pusi intr-o oala cu o jumatate de ardei iute proaspat, sare si condimente- oregano si busuioc. In acest timp s-a fript pestele pe gratar. S-a turnat asa-zisa saramura peste bucatile de peste, ca sa se patrunda un pic". Bun, tovarase! Si vinul? "Vinul a fost o feteasca regala produsa de numitul C.S. la via sa din Dragasani". Aha, deci specialitati...Da' numitul T.P nu avea vin? Nu are alb, ziceti. Mda, mai departe, cum a fost "Vinul avea o culoare galben stralucitoare, cu arome de polen, gutuie si mar, cu o latura minerala, ca de cremene sau cap de chibrit". Hm, eram sigur! Deci e contrafacut! Au pus gutuie si chimicale in vin! Ce spuneti? Ca vinul are aroma de alte fructe! Ce prostie! In fine, tovarase, sa nu pierdem timpul, il vom ancheta ulterior si pe numitul C.S, ca sa aflam cum otraveste el clasa muncitoare. "Gustul onest, acid,  tot cu gutuie si coaja de para, producand pofta si salivatie, iar finalul e citric, vegetal, din care alcoolul (14%) iese in fata". Exact cum credeam, a pus si metilic! Ce spuneti? Ca nu e un vin rau la 20 de lei? Ei, lasati, ca tovarasul colonel stie mai bine treburile astea. El decide. Si a mers cu pestele? Asa si asa? Prea condimentata saramura pentru feteasca regala? Am inteles! Si acum, GATA!!! Malagambist si gurmet infect ce esti! Caporal! Leaga elementul de scaun si sa incepem treaba adevarata.
ANEXA 1
ANEXA 2

2 comentarii:

  1. Tovarase Mitea,
    Avand in vedere multitudinea natiilor care citesc aceste randuri si commenturile de pe FBK va rog ca de la 1 august sa publicati articolele dvs. si in sarbeste sau ungureste! Sunt sigur ca asta poate contribui decisiv la vanzarea cu succes a acestor vinuri si nu numai prin canalele (negre?) de distributie din zonele limitrofe ale patriei, unde totul e un business, de la ciunga si benzina pana la Passarowitz.
    (on topic: articolul ar castiga detasat premiul anual de originalitate)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tovarase Berbecutio,
      Va multumim pentru apreciere si va rugam sa ne trimiteti numele si prenumele persoanelor banuite, pentru luarea masurilor legale.

      Ștergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.