Doua vinuri romanesti, ieftine si corecte


Cabernet Sauvignon 2010 Reserve  Prahova Valley, Cramele Halewood. IG Dealurile Munteniei, 13%. 

O culoare rosie rubinie stralucitoare si ceva visiniu. Oricum se vede prin mijlocul paharului. Nas ierbos, brusturos si cernelos, cu indicii de piper boabe. Gustul e usor astringent cu aciditate mare, dar si destul fruct dulce- afine rosii, visine, cirese negre. Finalul este interesant cu tuse minerale si acide, iar ca fruct- pruna, dar si tuse picante de miez de nuca verde si chilli. Buna tipicitate. Baricat 9 luni. 
E un vin bun la 17 lei. 79 pct. 

Riesling 2011 Castle Rock, Cramele Recas, DOC-CMD Recas, 12,5%

E culmea corectitudinii la 14 lei. E proaspat, foarte depigmentat, ca orice riesling, dar aromatic te surprinde. Exista fructe exotice, gen banana, ananas, dar si mere si pere. Gustul nu sustine aceasi bogatie, dar e plinut si bine echilibrat, cu tonuri citrice moderate si o acidiate si mineralitate care dau impresii racoritoare. Finalul e acrisor, cu iz vegetal. 78 pct

2 comentarii:

  1. Asa au fost dintotdeauna:) Doar ca ne-am dezvoltat noi apucatura fireasca de a le cumpara aproape de lansare. Mai ales la cele ieftine parerea mea sincera este ca mai bune n-o sa se faca vreodata.

    RăspundețiȘtergere

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.