Calauza Rose 2009


E un rose din Cabernet Sauvignon, produs de Crama Oprisor, laureat cu aur la recentele Premii de excelenta Vinul.ro.
Culoare: rose somon. Nas interesant de paine prajita, trandafiri, coaja de grapefruit, fructe rosii, vata de zahar Dupa acest nas ma asteptam la un atac usor amarui, dar m-a surprins cu o dulcega antinomie: dulceata de trandafiri, compot de visine. Finalul usor citric, de lamaie indulcita si ceva visina, este curat, fara a fi deosebit de persistent. Aciditatea buna tine cu succes in frau zaharul rezidual, vinul fiind demisec. Recomand sa fie usor frapat. L-am gasit mai agreabil mai rece, daca se incalzeste dulceata devine dominanta si nitel obositoare.
Una peste alta un rose cu un raport calitate-pret foarte bun. Costa 12 lei, asadar luati cate unul, s-ajunga la toata lumea!
79 pct (cu pret cu tot). Dar timpul trece, prospetimea se duce...



foto: wineandknives.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ati venit! Va multumesc pentru vizita si pentru dorinta de a intra in dialog. Va sugerez sa utilizati un ton firesc, fara cuvinte jignitoare. Pe cat posibil as dori ca ideile sa se refere la articolul de fata. Daca aveti ceva personal cu mine atunci nu va referiti la articolul de fata, intrucat nu am obiceiul sa scriu despre mine insumi.