tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post8490615264106220917..comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Comments on Lucruri Bune: INTERVIU. 7 intrebari pentru Catalin ZamfirGeorge Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-20436432360849196382011-03-07T19:50:14.472+02:002011-03-07T19:50:14.472+02:00La Feteasca regala trebuie sa fim atenti la detali...La Feteasca regala trebuie sa fim atenti la detalii, cum apare foarte rece, rece, nu foare rece si asa mai departe. Acolo se vede maiestria. .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-66026831417836988982011-03-07T17:37:55.083+02:002011-03-07T17:37:55.083+02:00Marian, sunt convins ca acea Tamaioasa a fost buna...Marian, sunt convins ca acea Tamaioasa a fost buna, dar nu asta era ideea :)<br /><br />Cat priveste Feteasca Regala Gramma, deja am citit 2 pareri complet antagonice despre vin. Probabil il voi gusta sa vad ce si cum.Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-9961512873681220202011-03-07T16:56:09.210+02:002011-03-07T16:56:09.210+02:00Ciprian, pentru ca tot vorbeai de soiurile autohto...Ciprian, pentru ca tot vorbeai de soiurile autohtone, iti sugerez sa incerci si Feteasca Regala "Gramma" 2009 (Casa Olteanu) si pe urma mai vorbim. Te astept cu pareri.<br />Nici eu nu sunt un fan al vinurilor dulci,insa, inainte de a comenta, cred ca ar trebui sa incerci acea Tamaioasa Romaneasca despre care vorbea Catalin Zamfir. S-ar putea sa fii surprins :)Mariannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-55651905076083838012011-03-07T16:03:30.220+02:002011-03-07T16:03:30.220+02:00Asa-i, avem probleme de concentrare:) Dar, pana la...Asa-i, avem probleme de concentrare:) Dar, pana la urma trebuie sa acceptam ca vinurile albe sunt mai acasa la noi, de unde si numarul de soiuri mai numeros. Acuma, nici nu ne-am preocupat prea tare sa protejam soiuri cu raspandire restransa, iar acum ma tem ca-i prea tarziu. Uite la Senator Focsani, care sigur nu-i inca un etalon de calitate, dar sa zicem, a fost nevoie de un cap limpede care sa spuna "bai, nu mai taiati babeasca neagra ca sa puneti merlot in loc! Lasati babeasca gri la locul ei!". Incet-incet se schimba lucrurile.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-62444887122551200352011-03-07T14:04:02.415+02:002011-03-07T14:04:02.415+02:00Foarte adevarat. Oricum, eu comentam pe materialul...Foarte adevarat. Oricum, eu comentam pe materialul clientului :) <br /><br />Ca sa mai comentam asa de dragul discutiei...cand iesim in afara trebuie sa ne pliem si pe trend-ul general, un alt aspect important. Pe langa soiurile autohtone, afara se cauta in principal vinuri rosii seci. Si iar ne lovim de probleme aici - chiar si in zonele unde e clar ca rosiile merg cel mai bine, procentul de plantatii albe este aproape egal sau chiar mai mare (vezi Dealu Mare). <br /><br />Cat priveste dulcile, pana si marele Sauternes intampina greutati evidente in a-si crea o piata, tocmai pt ca acest tip de vinuri nu prea se cauta. Cu toata faima lor, si tot nu prea merge.<br /><br />Deci, problema e complexa si nu trebuie sa credem ca e de ajuns sa marjam pe soiurile autohtone, si totul va fi ok...parerea meaCiprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-73054125577782129172011-03-07T13:53:43.931+02:002011-03-07T13:53:43.931+02:00Mai acuma, asta-i materialul clientului, ca sa zic...Mai acuma, asta-i materialul clientului, ca sa zic asa. Sunt plantatii vechi. Cred ca mai departe de oenologi, in multe cazuri (Casa Olteanu nu-i printre ele) exista "complexul Becali"- patronul care nu intelege mare lucru sau nu intelege corect ce-i cu vinul si care isi masoara recolta in "vagoane". Poti sa fii al mai mare specialist din lume, cu un patron de tipul asta, n-o sa iasa cine stie ce calitate.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-36697483012493982042011-03-07T13:46:40.183+02:002011-03-07T13:46:40.183+02:00:)) asa-s io, mai carcotas, George. Da' n-am z...:)) asa-s io, mai carcotas, George. Da' n-am zis nimic, e parerea omului. Ideea era ca tot un vin dulce a iesit in evidenta :D. <br /><br />In alta ordine de idei, este oarecum paradoxala situatia: toata lumea e de acord ca trebuie sa iesim in fata cu soiurile autohtone, dar nush cum se face ca cele mai bune exemple tot din soiuri internationale ies. Drept ex, chiar si cel mai laudat vin de la Gramma este un Aligote...<br /><br />Deci, intrebarea ta a fost on point. Prejudecata sau nu, realitatea asta e...Ciprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-6664413475290960602011-03-07T13:34:25.240+02:002011-03-07T13:34:25.240+02:00Multumesc, prieteni.
@ciprian: mai, ce-ti mai plac...Multumesc, prieteni.<br />@ciprian: mai, ce-ti mai place carcoteala, of of:)) <br />Dar nimeni n-a spus ca trebuie sa fie un vin de pe piata sau pentru publicul larg.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-91104463141494331402011-03-07T13:28:06.178+02:002011-03-07T13:28:06.178+02:00Yep, indeed felicitari!
Totusi, nu-mi pot reprima...Yep, indeed felicitari!<br /><br />Totusi, nu-mi pot reprima un zambet cand va vinul de +90 pct :DCiprianhttps://www.blogger.com/profile/05563832999467860050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-34799535556951427042011-03-07T13:23:09.053+02:002011-03-07T13:23:09.053+02:00foarte interesant George, felicitari pentru initia...foarte interesant George, felicitari pentru initiativaAnonymousnoreply@blogger.com