tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post6168622583723610818..comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Comments on Lucruri Bune: 2007 Sauvignon Blanc Nyakas UngariaGeorge Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-35718767851463483822011-07-11T12:47:13.361+03:002011-07-11T12:47:13.361+03:00Zoli, faptul ca ospatarii cu sunt bine pregatiti e...Zoli, faptul ca ospatarii cu sunt bine pregatiti e in ton cu sociatatea intreaga. Inainte sa fii ospatar era o meserie. Acum e o ocupatie sezoniera.<br /><br />Ai avut dreptate cu recolta 2010. Chardonnayul Nyakas a fost dezamagitor.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-72711738911601932422011-07-06T22:16:56.331+03:002011-07-06T22:16:56.331+03:00Noroc că nu suntem romancieri ruşi :)
Cultura vin...Noroc că nu suntem romancieri ruşi :)<br /><br />Cultura vinului...complicată treabă. Dar un rol esenţial o au restaurantele unde, dacă vrei, să existe posibilitatea să bei un pahar de vin turnat din sticlă şi nu la "carafă". Caut cu disperare acest loc în Timişoara şi doar la River DEck am găsit vin la pahar din sticlă, e adevărat că şi costă 10 lei :)<br />Dacă întreb omul ce fel de vin e, răspunsul e clar: alb sec :)<br />Vin următoarele întrebări: ce soi? ce an? şi de obicei se sfârşeşte prin a aduce sticla...<br /><br />Dacă ştiţi vreun loc unde se poate bea la pahar aş fi înântat să mi-l împărtăşiţi şi mie :)<br /><br />Dar da, Ungaria merită măcar o vizită. Iar salonul VinCE, dragă George, merită toţi banii. La anul te iau cu mine :)Szövérdfi-Széphttps://www.blogger.com/profile/05681728417404607049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-78687286520553762872011-07-06T13:18:14.637+03:002011-07-06T13:18:14.637+03:00Zoli: "mai sanatos" in ce priveste indus...Zoli: "mai sanatos" in ce priveste industria si cultura vinului. Asta pot sa observ cu usurinta, din ce citesc si gust. <br />N-am fost niciodata in Ungaria ca sa-mi dau cu parerea despre altele.<br />Si da, trebuie sa fie interesant sa faci parte din doua culturi simultan, sigur tu remarci ce-i mai bun in asta si la ele, si bine faci. <br />Daca eram romancieri rusi poate ai fi fost "sfasiat" intre culturi si niciunde acasa. Glumesc, desigur:)George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-73841089059113066132011-07-06T12:05:03.518+03:002011-07-06T12:05:03.518+03:00George, dragă, nu ştiu ce înţelegi prin loc mai să...George, dragă, nu ştiu ce înţelegi prin loc mai sănătos, dar ştii ce este mişto? Să faci parte din două culturi relativ diferite, să vorbeşti două limbi complet diferite, să cunoşti un Eminescu şi un Petőfi, un Enescu şi un Bartók, un Munkácsy şi un Brâncuşi, un Davino-Flamboyant şi un Gere-Solus.<br /><br />Să le compari în sensul bun al cuvântului, să vezi lucrurile frumoase, plăcute la ambele.<br /><br />Şi nu numai că e mişto, dar îţi dă şi o bogaţie sufletească de care nu poate avea parte oricine...Szövérdfi-Széphttps://www.blogger.com/profile/05681728417404607049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-56124030195689829612011-07-05T09:47:44.233+03:002011-07-05T09:47:44.233+03:00@Szövérdfi-Szép: trebuie sa fie foarte misto sa po...@Szövérdfi-Szép: trebuie sa fie foarte misto sa poti avea contact direct cu un loc mai sanatos. Si asteptam pareri de la Eger. Pacat ca putine, daca vreunul, ajung la noi. Asteptam impresii, oricum. Nu se stie cand ajunge cineva intr-un magazin de vinuri din Ungaria si i-ar prinde bine o parere:)<br /><br />Pe langa sauvignonul acesta care era nedatat, ca sa fiu fair, deci l-am luat pe riscul meu, am comandat si chardonnayul 2010, fiind curios dupa placerea conferita de 2009. Si din eroare a sosit tot 2009. Oricum inteleg ca cei de la Crama Noastra imi vor trimite pana la urma un 2010. Thumbs up, ca sa zic asa.<br /><br />@Berbecutio: trebuie sa marturisesc ca fiind amplasate pe raftul de sus, ajung foarte rar la albele din gama La Cetate:) Acuma e una din trei: ma inaltz eu si ajung la ele(putin probabil), se coboara ele la nivelul meu, adica mai scad din pretentii (putin probabil) si trei se fac atat de bune incat sa ma faca sa topai langa raft incercand sa le ajung(asta e posibil, dar parca tot putin probabil). Repet: albele din gama (dom' Boris te salut!)<br />Cu Solo Quinta, ce sa-ti spun...Stii, aveam un post "celebru", cel despre Uberland("dialog monologat..."). Cam aceleasi sentimente se aplica si albului de top de la Recas. Adica vinul f.bun nu e total diferit de cel bun, e doar mai slefuit, mai bine facut. Si pentru acesta linie asimptotica spre perfectiune se plateste scump.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-20180205200478931522011-07-05T01:41:49.102+03:002011-07-05T01:41:49.102+03:00Asa, asa! Pe ei! :))
M-am pacalit si eu azi cu un ...Asa, asa! Pe ei! :))<br />M-am pacalit si eu azi cu un SB La Cetate 2010, nu la pret sau la an, doar la continut. Desi...era redus de la 42 la 33 de lei..hmmmm. Si nu ca ar fi rasuflat...doar ca ..asa e el..acru.<br />Poate prinde cineva ideea: ce frumos ar fi sa aiba cineva un blog de genul: mi-am luat tzeapa cu un vin; sau: vinuri proaste.<br />Si din lenea de a mai cauta review-ul tau despre Solo Quinta 2010, zic tot aici: a venit vara si chiar a disparut baricul ala care aparea "in fata". De unde ai stiut? Dar toate ca sunt fan Recas, vazand povestirile de pe bloguri si premiile luate, ma asteptam la mai mult.Berbecutiohttps://www.blogger.com/profile/09556956731409791763noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-59616014501583690332011-07-04T20:40:01.922+03:002011-07-04T20:40:01.922+03:00Prin februarie-martie am fost la Nyakas "acas...Prin februarie-martie am fost la Nyakas "acasă" şi am avut ocazia să şi degust vreo 7-8 vinuri din 2009-2010, inclusiv "Menádok 2009", un chardonnay baricat, care după părerea mea e cel mai bun vin al lor. Un adevărat vin mare, după părerea mea de necunoscător.<br /><br />Ei folosind în primul rând tehnologie reductivă nu e de mirare că după 4 ani vinul se prezintă cum l-ai descris.<br />E inacceptabil ca pe factură să-ţi apară 2010 şi de fapt să-ţi trimită un vin din 2007, e hoţie şi ar trebui să le scrii celor de la care ai luat vinul.<br />Sper că e doar o greşeală şi îţi vor trimite ce le+ai cerut.<br /><br />De altfel 2010 a fost un an greu şi în Ungaria aşa că şi vinurile au o aciditate un pic mai ridicată, dar totuşi m-am mirat cât de frumoase sunt şi aşa.<br /><br />După părerea mea vinurile de la Nyakas au un raport preţ/calitate foarte bun, iar eu le beau cu mare plăcere :)<br /><br />Şi dacă tot suntem la capitolul vinuri ungureşti, weekendul următor, la Eger, este festivalul "Bikavér", adică "sângelui de taur".<br />CElor din vestul ţării le recomand cu drag. Şi eu merg :)Szövérdfi-Széphttps://www.blogger.com/profile/05681728417404607049noreply@blogger.com