tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post2193997695902516443..comments2024-01-21T18:43:45.112+02:00Comments on Lucruri Bune: Pinot Blanc 2012 SCVB Haut-Rhin (Franta) si inca un prilej de meditatie George Miteahttp://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-87115310625690805522014-01-21T18:44:41.397+02:002014-01-21T18:44:41.397+02:00George
La un vin comercial, eu cred ca brandul est...George<br />La un vin comercial, eu cred ca brandul este important, si trebuie sa fie guarantia calitatea vinului, nu zona sau IG sau DOC. Exact cum vam spus mai devreme asa cum functioneaza sistem in pietele matur, america, australia anglia e.t.c Pe exemplu Lidemans sau Yellow Tail- brandurile mari australian au imbuteliat vinurile din afira de sud, chile si respective noua zealanda sub marcile lor fara probleme. La fel cu Gallo sau Wine Group din sua.<br />Daca este o brand de vin comercial si contine un vin bun din chile, spania , orunde - si scrie pe eticheta este legal si correct. Daca e o vin de macedonia si eticheta scrie DOC undeva din moldova nu e correct.<br />Eu abia astept mult dezbatut legea noua de vie si vin sa treca de parliament, ca sa putem facem vinurile comercial cu vin de soi,- adica cupaje din acelasi soi din differite regiunele. Pe exemplu eu pot sa imbuteliaza cabernet din vie noastra in recas, cupajat cu cabernet de la vie noastra din minis,- si scriu cabernet- vin de Romania. La nivel comercial cred ca clienti fie in Romania fie afara deja nu inteleg sistem cu doc si nu are niic o valoare. Vor brandurile de vin care le pot identifica ca find o stil si calitatea de vin constant.<br />E altceva la vinurile mai pretentious gen uberland (multumesc pentru apreciere,- acolo intradevar cand incercati sa faceti o vin de absolut top, este foarte important sa acentueaza characterul zonei de unde provin strugurii si sa le valorifica.<br />PhilipAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-12452001990898452242014-01-21T14:46:57.448+02:002014-01-21T14:46:57.448+02:00Mai exista si metoda vinului importat si imbutelia...Mai exista si metoda vinului importat si imbuteliat sub brand-ul unui producator roman, brand care trimite la traditie, la istorie etc. Nu zic care :))<br />Apropos, azi am dat 100 de lei pe Uberland 2011. Am auzit ca e tare bun.George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-48857945672657220492014-01-21T13:53:16.080+02:002014-01-21T13:53:16.080+02:00George.
Da , aveti dreptatea. Sunt foarte multe co...George.<br />Da , aveti dreptatea. Sunt foarte multe comunicatorii si vazatorii de vin care propaga unele povestii despre DOC care sunt departe de adevarul<br />Eu nu sunt convins ca functioneaza bine nicaieri in Europa, am vazut unele vinurile din AOC urile foarte cunoscut Francez care variaza de la posirca la vinurile foarte bun, si cu aproximative acelasi etichete.<br />Ar trebuie sa fie doar o guarantia ca vinul este dintre o anumita areal viticultural si dintre o anumita soi, si nici asta nu e sigur la multe vinurile din Romania.<br />philip<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-14851556192795993672014-01-21T13:29:33.798+02:002014-01-21T13:29:33.798+02:00Philip, aceasta intelegere eronata este incurajata...Philip, aceasta intelegere eronata este incurajata de producatori si de comunicatori ai vinului. Eu unul am fost martor la cateva prezentari de vinuri in care reprezentantul cramei respective, uneori membru ADAR, incuraja publicul sa cumpere vinuri cu bulina DOC, deoarece reprezinta o garantie. Si sigur si in Franta un AOC nu inseamna mare lucru. Poate fi un vin generic, lipsit de originalitate sau o mica opera de arta. Poate costa 3 euro sau 300. Insa mai peste tot DOC-ul are si rol de conservare a traditiei, de certificare a unui mod de lucru, a unor cupaje sau soiuri traditionale. Ori la noi nu se intampla asa ceva deloc. Primul venit, primul servit. In final, vreau sa spun ca sunt primul care sa recunoasca relativa inutilitate prectica a acestor indicatii de pe eticheta. Bem vinuri excelente IG si porcarii cu DOC pe eticheta. Faptul ca este certificata provenienta dintr-un areal nu incalzeste pe nimeni. Sau n-ar trebui, daca tine la banii lui. George Miteahttps://www.blogger.com/profile/13928504303712860169noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2252877448108544363.post-9928531511514529962014-01-21T12:29:19.794+02:002014-01-21T12:29:19.794+02:00George
Totusi este o misintelegere generalizat in ...George<br />Totusi este o misintelegere generalizat in tara asta despre DOC-urile si vinuril IG.<br />Faptul ca au atins status de DOC sau IG, nu este sub nici o forma o comentariu sau guarantia de calitatea.<br />E doar o informatie despre locul de unde provin.<br />Poate ai noroc si alegeti o vin dintre o DOC unde toate producatorii de acolo fac vin bun (stiu si eu unele asemena doc urile, sau pot sa ai ghinion sa fie variatile foarte mare in cadrul DOC.<br /><br />Atat in Romania si orunde in europa<br />Dupa mai bine e systemul in Australia sau America unde producatorul este luat drept indicatorul de calitatea si nu regiune.<br />Philip CoxAnonymousnoreply@blogger.com