Cuvee Grandiflora 2017, un La multi ani pentru Gib. Mihaescu

Vinul de astazi, de altfel cel mai bun vin rosu al cramei Avincis, ma face sa remarc ca nu sunt multe etichete românești care sa evoce atât de clar o opera literara. Pentru ca Grandiflora este o trimitere directa la excelenta nuvela din 1928 a unui important fiu al micii urbe vâlcene: Gib. Mihăescu si un sarbatorit al perioadei (nascut pe 23 aprilie, ca atatia alti mari oameni:) 

Textul este disponibil integral în primele rezultate la o căutare pe orice motor de căutare și nu veți pierde 30 de minute din viata lecturand-o. 

În "La Grandiflora", numele unei  terase descrisa ca celebra în Drăgășani, se infiripa trama domnului Manaru, victima și agresor deopotriva al unei obsesii erotice inițiate de vinul prea abundent în locanta amintita și de bănuielile asupra relației necuviincioase a soției sale cu prietenul sau Ramura, soție care trebuie spus rămâne exilata la vie pe toată durata acțiunii. 

Mana-ru, ramuri, vie, vin, Drăgășani...Acum, sincer, ma îndoiesc ca domnul Manaru ar fi făcut scandaloasele sale fapte dacă vinul la îndemână ar fi fost acest Cuvee Grandiflora, pentru ca licoarea e prea serioasa și impunătoare ca să se lase folosita ca un combustibil pentru provinciale psihoze erotice, însă pentru episoade gingașe mai normale se poate dovedi un liant competent.



0 comentarii: