Sereole Soave 2016


Am scris despre eticheta aceasta si in cazul recoltei precedente. Multe lucruri nu s-au schimbat de atunci*. Pardon, ceva s-a schimbat: pretul e mai bun anul asta! 
In afara de asta, as zice ca Bertani Sereole Soave e ca un film pe care il prinzi pe un canal tv oarecare, si, fara sa fie cine stie ce profunditate cinematografica, nu tu Jertfa de Tarkovski, nu Rashomon de Kurosawa sau 8 1/2 al lui Fellini, tot stai cu ochii pe ecran pana tarziu in noapte, desi stii ca maine la serviciu va fi nevoie de o cafea mai tare. 
Poate fi un "clasic" de actiune cu JCVD, o parodie cu Mel Brooks sau (vai mie!) o comedie romantica cu Meg Ryan. Sau chiar filmul acela cu punctaj astronomic pe IMDB, Nu-stiu-cum Redemption, in care singurul lucru profund e vocea de povestitor al lui Morgan Freeman. Ei, exact asa e si vinul de azi.

Obtinut exclusiv din Garganega, sec, 13%, 40 lei, 82

*"Un vin din Garganega, care pe langa arome evidente florale, aduce olfactiv a fructe, cum ar fi perele si caisele. Are un gust "riguros", facand ordine pe palat, mai degraba in catalog citric-amarui, la temperaturi joase, motiv pentru care v-as sugera sa-l lasati un pic sa ia in temperatura, aratandu-se destul de plinut si satisfacator, cu moliciune de pepene galben si usor picant pe final."(noiembrie 2016)

0 comentarii: