Bonarda La Linda 2013 Bodegas Luigi Bosca (Argentina)


Cand emigrantii din Savoia (regiune cand franceza, cand italiana/piemonteza) au adus cu ei in Argentina joarde din strugurele Douce Noire sau sinonimele Corbeau (Franta) sau Turca (Italia) nu cred ca s-au gandit ca peste sute de ani varietatea va fi platata pe mai bine de 18.000 de hectare si se va numi (intr-o zapaceala foarte proprie vinului) "Bonarda", desi nu are nicio legatura cu cele cinci varietati italiene care contin acest cuvant in denumire. Nici in Statele Unite nu si-a pastrat vreuna din denumirile originale, intrand in tara, daca va vine sa credeti, ca Barbera. 
Vinul de azi e reprezentativ pentru soi, avand note puternice de fruct, avand un caracter suculent, amabil, parand mai dulce decat ne-am astepta dupa fisa tehnica (2,5 gr zahar). Vin de gratar, de paste cu sos sau tocanite.  

~50 lei, 83 pct

0 comentarii: