ReSERVEle Contelui (Vinul Cavalerului Rezerva Contelui alb, rosu si rose)

foto: serve.ro
Varianta alba este un 2015, IG Dealurile Munteniei, Sauvignon blanc si Riesling de Rin, 13%.  Vine intr-o culoare aurie nu foarte intensa, cu reflexii verzui, o aromatica florala, cu tuse de pepene galben si citrice, gust bine echilibrat, rotunjor, amintind de pepene galben si pomelo, pe final. Amabil, fara colturi, usor de baut, cu alcool bine integrat. Un vin convivial, "casual", dar cu o nuanta eleganta. 84 pct

Roze-ul 2015, blend din Cabernet si Merlot, IG Colinele Dobrogei, 13,5%.  E un roze sensibil la temperatura de servire. Mie mi-a placut racit mai energic, recomand 8-9 celsius, altfel va parea nitel cam greu. Culoare clasica, aromatica de pepene galben, piersici, banana, fructe rosii. Gust destul de fresh (60%, sunt glumet, cum ma stiti), undeva intre exuberanta juvenila de la Vinul Cavalerului si finetea roseului recunoscut, din gama Terra romana. Altfel, extrem de versatil. 82 pct

Vinul rosu este un 2013, IG Colinele Dodrogei, 14%, Cabernet-Merlot. Culoare frumoasa, rosie-rubinie intensa, vin de corpolenta medie, cu nas de vin proaspat, nabadaioas, usor verde, cu arome de prune, proapete si uscate, afine,coacaze, ciocolata. putina vanilie, taninuri bine crescute, amabile, dar multe. 83 pct. E genul de vin care ar face fata la carnea de oaie, de exemplu.

Sunt vinuri listate in magazinele specializate pe la vreo 28 lei, cu un pret de Horeca recomandat la 55 lei, fiind o subgama Vinul Cavalerului, pozitionata usor mai sus. Si ambalajul trimite inspre acolo. In fond, numele intreg e Vinul Cavalerului Rezerva Contelui, deci nu e o gama total distincta. 
Toate sunt cupaje si asta e diferit, fata de gama de baza, cel putin. Se pare ca proportiile si soiurile nu sunt batute in cuie, in fiecare an oenologul Aurel Rotarescu hotarand ce blenduri vor umple aceste sticle.

In concluzie, as zice ca nu am rezerve fata de Rezervele Contelui. Sunt vinuri corect facute, iar la 55 lei reprezinta o alegere de buget buna, din meniul de bauturi al locantelor patriei.

0 comentarii: