Despre viteza luminii cu Terra Romana Milenium Alb 2013 SERVE

Am incercat blend-ul de sauvignon, riesling de Rin si chardonnay in aprilie, dintr-o sticla magnum. Acum cateva zile am degustat vinul dintr-o sticla normala, de 0,75. La acest moment nu apar diferente intre vinuri, dar probabil cu cat va trece vremea, ne vom gasi in fata unei situatii asemanatoare cu paradoxurile din filmele SF, cand calatorul din nava spatiala imbatraneste mai greu decat un om de pe Pamant, din pricina deplasarii cu viteze foarte mari. 
Cred ca peste 5 ani, daca sticlele de vin ar fi oameni, regasirea dintre cele doua vinuri va fi atat de emotionanta si ciudata, incat se va putea scrie un scenariu reusit!

Radiografia lichidului ne arata o culoare aurie moderata ca intensitate, cu usoare tente verzui si o coloana vertebrala dreapta, cu tuse placute de baric, bine integrate in ansamblul de fruct, din care se recunosc destul de usor piersica, pepenele galben, ananas si pomelo, care in gust se transforma intr-o grepfrut tonic bine temperat de notele dulci ale stejarului. Temperatura de servire trebuie limitata la vreo 12 celsius, daca ma intrebati pe mine. Daca as avea un bucatar care sa-mi faca ce mancare vreau eu in functie de vin, i-as comanda un pui la rotisor si un sos de ciuperci.

Un vin cu prospetime, cu fibra, caruia nu-i lipseste eleganta si nici un potential de invechire mediu.
85 pct la vreo 35 lei. Bun!



0 comentarii: