Vinul Cavalerului Pinot Noir 2013 SERVE


Pinotul din gama de linie a celor de la SERVE Ceptura vine intr-o culoare putin mai intensa decat un rosu rubiniu pur, dar e in marja de tipicitate. Propune o aromatica care aduce initial a grajd. Nu va speriati, e normal, sunt si pinoturi care propun varza murata, dar nu e cazul aici. E, daca vreti, replica expresiilor minerale dint-un sauvignon blanc cu ceva ani vechime care sperie o anumita tipologie de degustator. Apar si nuante balsamice si un amalgam de fructe, corcoduse rosii, coacaze rosii, cirese si o adiere de violete. Are o aciditate buna, o liniaritate gustativa, dar lasa o impresie proaspata, racoritoare, sustinuta si de taninurile fine, bine crescute, tipice pinotului. Alcoolul e bine integrat.

In concluzie e un vin gata de consum, care sugereaza rusticitate si prospetime. La 25 de lei este o reusita in lumea pinotului de liga mica. IG Dealurile Munteniei, provenit dintr-o vie de peste 10 ani vechime. 81 pct.
Evident nu la o bucata de vita trebuie sa ne gandim, ci mai degraba la rate, gaste, ghiveciuri, mezelicuri si la unde o sa sun eu in cateva clipe. Da, cu blat subtire, extra ciuperci si bacon,va rog! 


0 comentarii: