Solo Quinta 2013 Cramele Recas

E un drum de tara, cu ceva praf si pe camp baloti de fan proaspat cosit (doar trebuie sa fie cosit, ca astfel nu-i fan, dar asta e proaaaspat!), cu niste soc inflorit, poate si o tufa de lamaita. Se vede ca a si ploua un pic peste noapte, sunt cateva ochiuri care baltesc. Apoi, trebuie sa fie si un cires cu fructe albe, dar asa ajungem la adierea exotica de vanilie cam spulbera veridicitatea prozei, fiind din alt film. Doar daca, nu cumva...obiectivul se intoarce si descoperim o casuta pitoreasca si prin ferestra deschisa a bucatariei ne imbie cateva arome de condimente "dulci", un cos de fructe mai putin neaose, din care se distinge un grapefruit alb, undeva departe, pe final. 

Ce sa facem, se apropie oscarurile si am vazut atatea filme intr-un timp scurt,incat mi-e teama ca-mi voi scrie intampinarile si recursurile ca un scenariu de film...
Ok. Pentru 2013 sa amintim ca  rosul vinificat in alb este cadarca! Recas are plantatii in zona Minisului, asa ca nu trebuie sa ne surprinda prea tare. Probabil in viitor va exista si o cadarca monovarietal, sa speram. Dar nu numai asta e diferit, ci si aparitia in blend a viogner-ului, strugure pe care (marturisesc ca  nu stiam) Cramele Recas il au in cultura. As mai remarca ca nu stiu cum se face ca acest vin este diferit in fiecare an, desi in aceleasi coordonate new-world full of aromas style, ceea ce ar trebui sa-i mai tempereze pe cei care cred ca oenologii de la Recas au descoperit secretul "clonarii" vinului an de an. 
13% alc, bine mascat. Fost-a 68 lei la uvpz, vreo 80 in mod normal. 86 pct 

0 comentarii: