Merlot 2011 Silk Murfatlar


Merlot Silk 2011 vin roşu sec, produs de Murfatlar, este un vin care a primit medalia de aur la ultima editie a Premiilor de Excelenta Vinul.ro.  L-am vazut pe rafturi dinainte de competitia amintita, dar cumva pretul de peste 30 de lei nu m-a incurajat prea tare. In final l-am achizitionat la o promotie care i-a coborat pretul pana la 20 de lei. L-am gustat si pentru ca azi sunt nevoit sa fiu concis voi spune doar ca partial intre idee- matase (silk)- material pretios si...matasos la atingere si acest vin exista o oarecare asemanare, desi daca as fi sa aleg- catifeaua s-ar potrivi mai bine.


Vinul are o culoare intensa, arome si gust destul de tipic pentru merlot, cu fructe negre coapte (mure, cirese), o senzatie dulgeaga stapanind palatul, desi vinul e evident sec, mai ales pe final, prin tuse de ciocolata si vanilie. Pare foarte dens si tusele de lemn inatresc sentimentul. 
Insa va atrag atentia ca bunatatea sa e dependenta de temperatura de servire, putin mai rece pare agreabil. Daca urca spre 20 de grade devine posac, irascibil si scoate in fata cei 12,5 procente alcool, care n-or fi ele multe in absolut, dar nu absolutul ci concretul ne omoara. E ceva instabilitate sistemica pe acolo, ca sa zic asa.

Servit cu atentie mi s-a parut un vin de 82-83 pct. Un pic prea scump la pretul normal, dar un vin onorabil oricum ai lua-o. E si o surpriza placuta, un vin pe care, fara atentia capatata la concursul amintit, nu l-as fi incercat altfel. 

PS: "fascinatia", "sedus", "imparati", "aura", "nobila", "speciale", "complexitate", "eleganta", "finete", "rafinament". Cam multe cuvinte mari pe centimetru patrat.

0 comentarii: