Invazie italiana in Metro

Rafturile Metro s-au umplut in ultima vreme cu diverse vinuri italiene, in general low-cost. Particularitatea consta in faptul ca majoritatea sunt distribuite in Romania chiar de Metro, ceea ce in principiu e bine, avand in vedere ca se mai reduce numarul de intermediari si mai ales comisioanele lor.
De asemenea, dintre ale noastre sa remarcam prezenta Vinicola Averesti cu cele doua game ("Locurile" si...ei bine a doua nu stiu cum se cheama- e cea mai cu motz- cu A si Z si Cuvee-ul), dar si faptul ca e singurul loc de unde se mai poate cumpara spumantul brut natur Zarea 100, pe care il recomand cu racoare, pana se albastreste cifra 100 (nu serios, are eticheta din aceea- termosensibiloasa). 
Am gustat intr-o zi doua treburi low-cost.
Verdicchio dei Castelli di Jesi 2012, Sassi Avari. In care Verdicchio e strugurelul. In fine, DOC-ul din provinciile Macerata si Ancona permite 15% trebbiano si malvasia. Nu conteaza prea tare- deoarece am avut in fata un vin foarte ieftin, foarte unidimensional- cu puternice tuse lemonate si nitel amarui pe final. E genul de vin de 1 euro si ceva care poate avea multe nume si se poate obtine din multi struguri. Oricum e potabil, acid si ar necesita pesti si alte vietati pe care sa le ajute cu aciditatea sa in exces. 12-13 lei si 73
pct. 
Vermentino di Sardegna 2012, Fonte Frontini. Dupa cum ii zice si numele e un vermentino din Sardinia. Fata de ruda continentala de mai sus a parut din alta liga, desi pretul e asemanator (14 lei). O aromatica mai fina amintind de flori albe si mere, cu un corp destul de "smooth", de zarzara, limeta, putin grepfrut pe final. Destul de ok, lasa impresia de vin pe care te poti baza, dar sigur- e nepretentios. 77 pct

Sunt multe altele care au aparut- vinuri in genere italiene, mai ieftine si mai scumpe. Exista si un raft de reduceri (unele destul de mari), cu diverse importuri nevandute, din valurile anterioare. 
In concluzie- n-ar strica un mic drum pe acolo, asa ca sa ne largim orizontul cunoasterii.


0 comentarii: