Un vin cu scufita rosie: Milenium rosu Terra Romana 2011

Intotdeauna mi s-a parut ciudat ca Scufita rosie ii duce bunicutei prajituri si o sticla de vin. Adica saraca era si batrana si bolnava. Unde-i compotul, unde-i iaurtul? Snitelul, supa, gratarul de piept de pui? Nu! se trece direct la prajituri si vin rosu...Adica hai s-o lasam pe Scufita rosie, dar mama Scufitei sigur are unele probleme cu bunicuta, adica cu propria mama. Sa lasam sticla de vin, ca asta e buna intotdeauna. Dar saraca batrana sta singura in padure, bolnava, cazuta la pat, lupii dau tarcoale, si tot ce faci tu pentru ea e sa-i trimiti niste prajituri? Du-o la spital, da spaga la doctor, unge asistentele, cumpara-i medicamente, consuma-te, verifica-ti contul din banca,  macar fa-i o mancare potrivita, fiica ingrata care esti! Sau poate ca bunicuta avea o problema cu alcoolul si fiica s-a gandit sa accepte situatia macar de data asta. Sau...poate bunicuta era soacra mamei si atunci alte resentimente ar iesi la iveala, cine stie?
Ma rog, nu trebuie sa bagati in seama chiar tot ce spun, dar cred ca Fratii Grimm si Charles Perrault au fost mai profunzi decat ar parea la prima vedere.
Vinul de azi ar putea fi acea sticla. Are culoarea scufitei, e picant, cu arome de fructe de padure (mai degraba rosii), gust de dude, coacaze si afine, piper si un pic de vanilie. Fresh, suculent, de pus pe rana. E drept ca in baric parea si mai mustos. E un cupaj de cabernet, merlot si feteasca neagra, dintr-un an considerat foarte bun. Nu prea ma impac cu denumirea, dar nu cred sa fie asa de important. 83 pct, 35 de lei.
Si in final, mai cred ca toata lumea trage concluzia facila cum ca nu-i bine sa vorbesti cu strainii, dar ignora alte posibile morale, cel putin la fel de instructive. In final, daca-mi amintesc bine povestea, bunicuta bea vinul si se inzdraveneste. Ei, deci ati priceput: cand sunteti bolnavi beti vin rosu si gata, va trece!

0 comentarii: