![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH1x_oRLZhEf3_iNgQKdVmdGhYHlAgocD73AnTG2JPJbmwooqmEwfdTrs4NY4hWIkL5YmG4b1MtbeHtwFd2T0HVRPdZHIhmD0x4gbw9Vb9msS8oyrVRGxnUWCtEPUtRxswDDDG-p7amlk/s320/castellroig_cava_brut.jpg)
Castellroig Brut
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhH1x_oRLZhEf3_iNgQKdVmdGhYHlAgocD73AnTG2JPJbmwooqmEwfdTrs4NY4hWIkL5YmG4b1MtbeHtwFd2T0HVRPdZHIhmD0x4gbw9Vb9msS8oyrVRGxnUWCtEPUtRxswDDDG-p7amlk/s320/castellroig_cava_brut.jpg)
De ce l-am preferat? Pentru ca aspectul e corect, perlare buna, bule fine, constante, nasul e regulamentar, cu drojdii fine, unt, citrice. Gustul e aerat, aduce a spuma cu aroma de lamaie, smooth, fin, ce mai- stas! Nu e foarte cremos, si asta contribuie la caracterul fresh al vinului, exista si nuante minerale care complica gustul- sa zic calcar sau praf de creta. Se stinge destul de rapid lasand in urma gura curata si pofta de mancare. Excelent langa o tarta cu spanac si branza. Bine, n-a fost chiar tarta, dar asta nu e un blog culinar. Sotia stie mai bine ce fel de mancare a gatit.
Eu stiu doar ca alaturarea a fost delicioasa.
PS: firesc, e mai prietenoasa decat varianta brut nature, poate din pricina zaharului rezidual un pic mai mare, sau poate pur si simplu pentru ca e un pic mai buna. Sincer, daca as avea de ales m-as axa pe brut.
Etichete:
40-100 lei,
80-90,
Castellroig,
Spania,
vin spumant
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu