Vinul.ro nr. 57

Coperta editiei e tinuta de Laura Gherescu, fosta concurenta la Vocea Romaniei si cea care asigura coloana sonora a evenimentelor Casual Party organizate de Vinul.ro. Fata draguta, ce sa zic:)
In afara de asta, ultimul numar este firesc usor retrospectiv. Se trec in revista "aparitiile premium ale anului", evenimentele anului, multe din ele originate chiar de Vinul.ro, apoi Goodwine de toamna, dar si Provino Iasi, cu toate lansarile lor.
Loreta Budin scrie despre spumantele din lumea larga, ca o introducere la articolul imediat urmator, care este despre ilustra marca de sampanie Billecart-Salmon, chiar prin vocea lui Denis Roland Billecart, intervievat de Vinul.ro. Ironia face ca dupa apar notele de degustare ale gamei de spumante Prahova Valley (76- cea mai mare nota). Trecute in revista, la propriu si la figurat, dar nepunctate, sunt si Theia si Cantus Primus de la Halewood si Vitis Metamorfosis, Ambrosio de la Vincon. In schimb, surprinzator de multe puncte au primit vinurile Caloian de la Oprisor, merlot 2010- 85 pct, feteasca neagra 2011- 84!
Portrete si interviuri mai avem cu Dominique Laporte, un tanar si foarte cunoscut somelier si consultant francez adus cu ocazia prezentarii unor vinuri din portofoliul importatorului Smartdrinks, dar si cu cu Fiorenzo Rista, cunoscutul oenolog italian, ale carui amintiri din pioneratul vinului de calitate din Romania sunt destul de spumoase. 
Mai gasim articole despre condimentele care aromatizeaza anumite specialitati pe baza de vin (gen vin fiert, etc), Ioan T. Morar se plimba prin Provence, si nu pe stomacul gol si gat uscat, dupa cum remarcam, Otilia Chirita ne prezinta abatia Eberbach de pe Valea Rinului (cateva vorbe am zis si eu aici ). Cezar Filip ne vorbeste despre cognacul Braastad.
Recomandarile mele se gasesc la pagina 48 si sunt Ca Dei Frati Ronchedone 2009 , dar si Cabriz Reserva Dao Sul 2008. Enjoy!

3 comentarii:

Dan spunea...

Da mai, curat suprinzator...:D
In alta ordine de idei tre sa gasesc o sursa de vinuri portugheze online cu costuri de transport omenesti....

George Mitea spunea...

Sa nu vorbim cu pacat. Totusi faptul ca vinurile sunt prezentate pe o pagina, iar urmatoarea e o mare reclama la Oprisor creaza iluzia(?) de advertorial. In acest caz insa, as zica c-ar fi mai prudent sa nu le puncteze.

Dan spunea...

Da, corect...ne hranim practic din iluzii...:D
Pe de alta parte ai dreptate, sa nu vorbim cu pacat: din ce imi aduc bine aminte vinurile de pe Caloian sunt niste chestii absolut corecte. Ca sunt ele cam scumpe si in anumite locuri chiar exorbitante, e oarecum normal.
Pana la urma trebuie sa acopere un buget de marketing destul de consistent al celor de la Oprisor.