Tarapaca Late Harvest 2011: un dulce ok din Chile


Cand citesti eticheta esti tentat sa crezi ca ai de-a face cu un vin insular. Isla de Maipo. Dar nu, e doar numele unei comune din Maipo Valley, Chile.
E un blend de sauvignon si gewurz, recolta tarzie, vin dulce imbuteliat la 500 ml, gasibil la Vinexpert si localurile partenere (printre care Le Marche, Galati).  
Culoarea e galben auriu cu tente verzui. Are o aromatica puternica si bine definita de miere, fructe confiate, mosc si mirodenii (din care in mod cert nu lipseste vanilia), un corp mediu cu tuse de para din compot si piersici, ceva treburi exotice si un final rezonabil in care gewurztraminerul isi expune marca condimentata. Nivelul de alcool este 13% si nu ridica probleme gustative.
As remarca ca e de preferinta sa fie bine racit, la temperaturi mari fiind destul de lipsit de agreabilitate. Nimeni intreg la cap nu vrea sa bea parfum. Mai ales dupa masa:)
E ok, fara a fi entuziasmant. 81 pct. Putin sub 30 de lei, ceea ce e foarte bine, avand in vedere ca o scurta cautare ne indica faptul ca afara costa de la 9 euro in sus. Ca sa vezi...

1 comentarii:

Berbecutio spunea...

Cam subtire 81 pentru o dulcegarie.