Vinul.ro nr. 50

Singurul titlu de pe coperta este "Feţele vinului". Si picioarele lui, destul de lungi, as remarca. Valentin Ceafalau, in editorialul sau, ridica la fileu celebra tentinta de export romaneasca care presupune atacarea unor piete emergente, unde calitatea nu e tocmai principalul etalon al cumparatorilor. 
Se descriu vinurile Primaverii in Rose, fara punctaj, o tendinta recenta a publicatiei. Se descrie o degustare de vinuri moldovenesti, castigatorii concursului "Vinul in imagini", care da si coperta. Lansari de vinuri: Cocosii de la Recas(toate de 80+)- cu feteasca neagra, pinotul si chardonnay-ul in rolurile principale; Vitis Metamorfosis- printre remarcati- o feteasca negra si noul Cantus Primus(daca putem sa spunem asa); Avincis- un mare progres- in prima linie- un cupaj de feteasca regala si pinot gris, dar si noul Cuvee Andrei.  Alte nume: Dragormir Estate(Bulgaria), Torres, Prince Stirbey, un material despre profesorul Valeriu V. Cotea. Istoria si realitatea clasificarii din Bordeaux (Horia Hasnas), un interviu interesant cu Eric Getten, director comercial Domaines de Barons Rothchild (Valentin Ceafalau), Designul grafic la vinuri (Alfred Binder), consideratiile pline de atitudine ale lui Rares Marinescu, despre Gonzalez Byass- producator de sherry (Cosmin Grozea), indicatii despre cum sa pastram mai bine sticlele deschise (Otilia Chirita), lucruri gustoase cu Gaetano Miglioratio, Marian si Stefan Timofti. Sa remarcam si includerea printre bloggeri a lui Mihai Vasile (aka Berbecutio). Sa mai zica cineva ca cearta cu mine nu-i o metoda de consacrare:)
Recomandarile mele incluse in acest numar se gasesc la pagina 52 si sunt Roze 2011 eticheta neagra Budureasca si Busuioaca de Bohotin 2011 Crama Basilescu.

0 comentarii: