Doua rosii proaspete de la Vitis Metamorfosis


Vitis Metamorfosis. Ambele vinuri au urmatorii parametri: Indicatie geografica Dealurile Munteniei, 2011, 16 lei, 13,5%.
Cabernet Sauvignon.  E genul clasic, de calitate medie, culoare intensa, cu arome de fructe negre de padure, tuse de cerneala, taninuri puternice, dure, favorizate de aciditatea buna. Pe final exista o senzatie de vinozitate bine intemeiata. Pe scurt avand in vedere cat costa o sticla , nu m-ar deranja ca un pahar din acest vin sa fie pe meniul de pranz al restaurantul unde mananc. Altfel nu m-as gandi la el in mod special. 75

 

Merlot. I-am acordat mai multa atentie, pentru ca si producatorul pare ca a facut-o. Are o culoare frumoasa, stralucitoare- rubinie cu firesti, avand in vedere varsta, nuante violet. Nas interesant, de fructe de padure proaspete, ciocolata, tonuri dulci de baton cu rom si vanilie, para. Gustul e juicy, usor de baut, tot cu iluzii dulci, de fructe rosii (de padure, cirese, visine- mai ales pe final) si un iz mineral-metalic nu foarte apetisant. Finalul pare acid, cu impresii de dulceturi de prune si visine, dar si ierburi aromatice uscate si ceva calcaros. 80. 

2 comentarii:

Berbecutio spunea...

uuu, da' ce-or fi avut cu vechile etichete?

George Mitea spunea...

pai exista si acelea, Mihai. Asta e o gama noua, inferioara ca pret. 'fluturi si farfalle' pe numele ei de botez.