Vad un Punct alb. O fi grav?

De data asta punctul pe vin l-a pus magazinul Goopoint din Iasi, cu al lor private label, continand doua vinuri (alb si rosu)- Punct alb 2011 si Punct rosu 2009.
Azi cel alb, ca atata s-a putut. 
Punctul alb este produs de Odobesti Vinex din Jaristea, sub semnatura, la propriu si la figurat, enologului Gabriel Stoica. Este un capaj de sauvignon blanc 50%, riesling 30% si feteasca alba 20%, este sec si are 13,1% alcool, DOC Odobesti.
Un vin galben-auriu (nu foarte intens) cu tente verzui. Olfactiv aduce un melanj tuse de flori albe, mere parfumate, pepene galben si sulf. In gura intra proaspat, rotunjor, cu amprente de mar golden copt, portocale,  exotic si cu un final persistent dulce-picant, amintind de caise si grapefruit, cu nebanuite adancimi aduse de tonurile piperate si mineral-sarate. Am avut totusi sentimentul ca dupa circa trei sferturi de ora, o parte din prospetimea care sustinea cu succes notele fructate s-a dat usor la o parte. Ori mi s-a parut, ori e semn de grabnica sorbire, treaba la care, oricum, e destul de adecvat:)
Un vin care costa modest- 19 lei, dar destul de surprinzator, plasat pe la 78, de gasit inclusiv de unde le-am anturat si eu: online-ul Goodpoint, carora le urez cat mai multe ............


0 comentarii: