Revista Millesime nr. 1


Cu mii de scuze pentru luna de intarziere (intarziere cauzata de nenumarate si de nescuzat motive:) hai sa trecem in revista revista patronata de Cristian Drimba si Dorin Popa si adusa la indeplinire in principal de Georgeta si Bogdan Bocse, Liviu Balint si colaboratorii Gabriela Maris, Sergiu Nedelea si Catalin Paduraru.

Aparitia are o calitate grafica  foarte buna si o consistenta pe masura (80 pagini). Pentru mine cel mai interesant material a fost cel despre Nachbil si omul din spatele cramei din Beltiug- Satu-Mare, prezente foarte discrete de la manifestarile de marketing. O filosofie foarte sanatoasa care da vinuri la fel de sanatoase.  Interviul cu Marc Dworkin ne-a dezvaluit cateva detalii mai putin cunoscute despre celelalte proiecte ale oenologului francez responsabil cu vinurile Enira (Bulgaria) si Alira (Romania). Un alt interviu interesant este cel cu Claudia Pendred, un personaj in sine- directoare a BERD Romania, dar si pasionata de vinuri. La modul profesionist as zice, avand in vedere pragitirea sa in domeniu si faptul ca ocazional isi publica notele de degustare pe site-ul lui Jancis Robinson. 
Mi-au placut notele de degustare, grupate toate la un loc, e mai simplu asa, aminteste de ghidurile din Wine Enthusiast sau Decanter.  Poti carcoti ici-colo, vazand unele punctaje, dar nimic iesit din comun, oricum. 
Mi-a placut trecerea prin pictura a vinului cu Liviu Balint, aici calitatea grafica chiar s-a exprimat frumos. Profil Mumm's, Chateau Latour, un curs despre vin (ep.1) detasabil, si multe alte lucruri interesante, incluzand editorialul lui Bogdan, despre vinul care te captureaza, care produce declicul si transforma omul normal in maniac:)

Nu pot decat sa le doresc rezistenta si multe numere viitoare. 
14,99 la chioscurile de ziare sau prin abonament.  

0 comentarii: