Un pahar de vin pentru Felix Paun

Cine este Felix Paun? El este un profesor de sport de la liceul teoretic din Pechea, judetul Galati. 
Deja stiti unde ne indreptam. Este omul care prin propria pasiune a construit un club de box, unde s-a format Lucian Bute, si unde invata ce-i cu upercutul si croseul alti nenumarati baieti. Exista si un mic folclor zonal, cum ca cu baietii din Pechea nu e intelept sa te pui. O fi si o "rautate genetica", nu zic nu, dar cred ca se trage si de la pasiunea omului amintit care atrage tineretul din localitate. Nu mai discutam aici de impactul social, de importanta canalizarii unor pulsiuni firesti la o anumita varsta spre performanta sportiva. Mai bine un sparing la clubul de box decat o cafteala in toata regula la clubul de noapte din centrul comunei, nu-i asa? 
Nu mai trebuie sa spunem ca statul, sau in fine sistemul, nu face mare lucru pentru sport, printre altele, si ca oameni ca Felix Paun reprezinta exceptii care se hranesc aproape exclusiv din propria pasiune. Nu e prima oara cand observam ca performanta sportiva la noi in tara vine mai degraba pe cale de exceptie decat ca produs al unei strategii. 
Cu acestea fie spuse ridic un pahar in cinstea domnului din imagine si ii urez sa dea dovada de aceeasi consecventa si pasiune in ceea ce face, ca pana acum!

PS: un vin rosu, sec, matur, dar inca neimblanzit:)

0 comentarii: