Chateau Valvis 2002 Domeniile Samburesti (Romania)


E un cabernet matur, nebaricat, care fara sa fie un mega ultra, ar poate pregati calea, ca un veritabil trainer, pentru un cabernet de Samburesti mult mai remarcabil.  Il ajuta si faptul ca a fost imbuteliat abia in 2009. Are culoarea vinului matur, rosu-rubiniu cu nuante ciresii. nasul aduce a pruna afumata, tabac, pielarie, lesie (niste chipsuri, tot au fost), suc de coacaze, ierburi uscate si alcool cam evident. Gustul aduce a pruna, fructe rosii dulci, cireasa neagra. Taninul este suplu, nisipos, aciditatea este inca vie, dar si ceva in secundar, mai putin dezirabil, inca verde. Finalul este placut, cu note de prune uscate si porumbe si tuse condimentate, de cimbru. 80 pct.
Totusi avand in vedere ca pretul pleaca de pe la vreo 80 de lei, eu zic sa asteptati sa vi-l faca cineva cadou sau sa-l gustati la vreun targ de vinuri.

2 comentarii:

Berbecutio spunea...

Unde ai reusit sa gasesti un exemplar in stare buna? Ca de la Toamna in Rosu a fost retras din motive de...miros de diluant si nici la Vintest nu s-a prezentat mai bine.

George Mitea spunea...

La Provino. Mi s-a parut interesant cum a evoluat in timp un vin nebaricat. Dar n-as plati banii aia neam.