Va trebuie sticle si butoaie? Gasiti la Provino (P)


Poate faceti vin. Poate vreti sa fie si mai bun. Atunci poate n-ar fi o idee rea sa va cumparati un baric, doua, sau sa achizitionati niste sticle deosebite din Republica Moldova. 

Compania argeseana Butirom Baril, specializata in producerea butoaielor din lemn de stejar, participa la Festivalul PROVINO de la Iasi. „Butoaiele sunt fabricate din doage de stejar  romanesc, din varietatea Quercus Petraea si Quercus Robur. Aceste specii de stejar, dezvoltate in Romania in padurile ce se gasesc de-a lungul paralelei 45, exact unde se afla si sediul firmei noastre, la aceeasi longitudine cu padurile  franceze  Allier, Vosges si Nevers, sunt considerate a fi similare cu cele din Franta. Caracteristicile acestor tipuri de stejar transmit vinului un potential aromatic de exceptie, iar porozitatea le recomanda ca cele mai potrivite pentru fabricarea butoaielor. Butoaiele se diferentiaza prin procesul de prajire, cu cele patru nivele, lejer, mediu, mediu plus si forte, ce elibereaza din lemn diferite arome specifice - vanilie, cacao, cafea si migdale”, precizeaza Ion Tita, reprezentant al companiei Butirom Baril. 


Butirom Baril are o experienta de peste 10 ani in prelucrarea butoaielor de stejar cu capacitatea intre 225 de litri si 500 de litri, utilizate pentru invechirea vinului si a coniacului. Vinurile maturate in butoaie fabricate din lemn de stejar romanesc, atat vinuri albe cat si rosii, prezinta arome pretioase, un continut redus de tanini si o buna pastrare a caracteristicilor de fruct ale strugurilor.



Compania Polimercolor din Republica Moldova participa la Festivalul PROVINO – Vin. Arta. Gastronomie organizat la Iasi intre 3 si 6 noiembrie, la Centrul Expozitional Providenta. 

"Polimercolor" activeaza pe piata Moldovei din anul 2002, fiind prima intreprindere care se ocupa cu decorarea sticlelor prin metoda acoperirii cu rasini polimerice. Capacitatea lunara de 500. 000 sticle a "Polimercolor" o face lider pe piata moldoveneasca de decorare.

Tehnologia "know-how" de imitare a obiectelor din ceramica a pozitionat intreprinderea pe primele pozitii din lume. Sticlele decorate de "Polimercolor" sunt exportate in Georgia, Ukraina, Kazakhstan, Rusia, Israel, iar intreprinderea este deschisa spre organizarea producerii asociate si in alte tari ale lumii.

Polimercolor ofera servicii de decorare in diferite culori a sticlelor pentru bauturi alcoolice, nealcoolice si parfumerie,  cu suprafata lucioasa, mat si transparenta, utilizand metode diverse precum depunerea rasinilor pulbere, serigrafia, acoperirea cu rasini polimerice si serigrafice, corodare chimica, corodare chimica si serigrafie.

2 comentarii:

Poemil spunea...

Din păcate sunt cam mari pentru a fi folosite de un amator! In ultima vreme este o moda noua, aceea de a folosi butoaie de vbere din inox pentru păstrat vin.

George Mitea spunea...

Ce idee nastrusnica. Totusi, nu stiu daca e foarte rea. In fond inoxul e baza in vinificatia moderna.