Rara Neagra "Carlevana" 2005 Dionysos Mereni (Republica Moldova)

Un vin "raritet" de supermarket moldovenesc, cu rezerve avand in vedere varsta, dar am fost incurajat sa-l cumpar deoarece a fost aruncat pe piata abia in 2010, asadar nu a imbatranit pe rafturi.
Este baricat, nu stiu exact cat, dar oricum decent, fara asperitati. Culoare este rubinie stralucitoare, conforma soiului. Nasul este nitel ascutit, trebuie lasat in pace nitel. Chiar aerat, peste 30 de minute. 
Ca urmare a tratamentului, fructul incepe sa iasa in fata frumos. Atat nasul cat si gustul graviteaza in jurul notelor de cirese, afine, pruna si note vanilate. Finalul e tonic, sec, cu doar o impresie de fruct dulce, de visina, as zice. Taninul, nu foarte abundent, isi face intrarea in mijlocul vinului, dand o amplitudine nebanuita acestui soi cu potential limitat, cred unii. 
In concluzie un vin netaninos, fin, cu fruct destul, cu aciditate foarte buna, dar nu atat de iesita din corp precum la sora de la Purcari. Dar ca si aceea, se inmoaie si devine mai delicat la masa, decat de unul singur. 
Aproape nu-ti vine sa crezi ca e un vin de 6 ani. Cei care cred ca babeasca neagra nu poate da vinuri demne de pastrare pe termen cel putin mediu, ar trebui sa ia aminte de la fratii moldoveni.
Nu este importat. In RM am dat pe sticla echivalentul a ceva mai putin de 20 ron. 
81 pct.

5 comentarii:

Ciprian spunea...

sa stii ca am vazut vinul asta acum cativa ani, in supermarket Macedonia, pe Iancului din Bucuresti. Tot Carlevano, tot in jur de 20 lei, cred ca anul era altul

George Mitea spunea...

Eh, pe vremea cand dinozaurii calcau pamantul si tehno era la moda:)))
Nu cred ca se mai importa in zilele noastre, cel putin eu nu l-am vazut nicaieri. Aveau si un malbec, si alte nebunii.

Ciprian spunea...

:)) Exact, era si un Malbec p-acolo

ioana spunea...

Bun, bun

George Mitea spunea...

Ioana, sa inteleg ca ti-a placut vinul?