Noutati din magazine

Am zis ca de acum sa va impartasesc din vinurile care imi sar in ochi prin magazine, reduceri, noutati, etc. Poate va este de folos. Asta nu inseamna ca acesta va deveni o rubrica, pentru ca o rubrica cere consecventa, de care eu- amatorul, nu pot da dovada. Si nici nu inseamna ca-s 100% precis, sau aduse la zi, pentru ca nu stau toata ziua prin magazine, si in locul in care ma aflu diversitatea de magazine nu este tocmai astronomica.
Dar-va promit!- daca o sa vad ceva interesant va anunt cat pot de repede printr-un update al casutei pe de coloana din dreapta, astfel infiintata. O sa punctez si data la care am sesizat aparitia sau oferta, stiti cum functioneaza acestea, nu sunt eterne.
Functioneaza si invers, ca sa zic asa. Aici e locul unde si voi puteti impartasi chilipirurile sau noutatile zarite. Doar sa fie actuale, sa nu consumam benzina de pomana:)

UPDATE: daca sunt noutati le voi pune in comentarii, mai jos. Incurajez pe aceia dintre dvs. care doresc sa ma ajute sa faca la fel. In felul acesta abonatii articolului le vor primi automat pe mail.

50 comentarii:

BogdanC spunea...

La Kaufland a aparut o noutate: Pinot Noir Bourgogne - mis en bouteille par Raoul Clerget. Este un AOC din 2009. Cu 12,5 % alcool. Nenea Raoul e un negociant de prin Montagny les Beaune (Cote-d'Or) care se lauda ca "ca vin d'excellente origine a ete selectionne parmi les meilleurs terroirs et eleve dans mes caves". Hai ca mai aveam sa desenez gravida care nu are voie sa bea si era toata eticheta. Pret 29,90 lei. Incercati-l si discutam (eu azi l-am luat dar nu l-am gustat).

George Mitea spunea...

Am incercat vinul alb al respectivului(chardonnay, Bourgogne blanc) si nu m-a dat pe spate deloc. Dar nu se stie niciodata

BogdanC spunea...

Nici cel rosu nu este grozav. Desi pus in pahar (fara decantare) are un prin "nas" interesant, extrem de aromat, fructe coapte din plin, senzatia nu dureaza mult. Devine banal. A doua zi cand am scos dopu m-a izbit un iz de otet (este adevarat ca dispare imediat), dar impresia generala nu se imbunatateste.

George Mitea spunea...

Da, nu fac banii, asta-i clar.

Szövérdfi-Szép spunea...

George, zi-mi un vin cumpărat de la Kaufland care te-a dat pe spate.
Zoli

George Mitea spunea...

Nici unul. Un rose de Provence, o gran rezerva Felix Solis si Mouviedro reverva. Cam astea ar fi vinurile ok pe care le-am incercat. Restul, multe, mediocre si sub-mediocre

BogdanC spunea...

Acum la Carrefour este acel Print Mircea (Merlot, dar si asta stiti) la 35 lei, diverse variante La Cetate Oprisor la 33 lei, un Porto Cruz Tawny la 36 lei, Castel Huniade 12,99 lei (3-4 variante), Frunza 9,99 lei.

George Mitea spunea...

multumesc mult, apreciez. O sa updatez casuta de informatii.

BogdanC spunea...

Azi am fost la Carrefour Orhideea. Ultimele reduceri:
- Castel Starmina 12,9 (diverse variante, in general albe+merlot)
- Sherpium Tamaioasa si Cabernet Sauvignon alb(!) de la prietenii lui Berbecutio, adica Oprisor, 15 lei (redus de la 30!?)
- Tohani Special Reserve Tamaioasa Romaneasca 20 lei (parca redus de la 30)
Pissano Tannat 2007 (Uruguay) 60 lei (redus de la 70- aceasta reducere era si acum 3 saptamani)
-Louis Jadot Pinot Noir Bourgogne 2009 - 70 lei (redus parca de la 100)
-Masi Soave Levarie (15 lei redus de la 43!)
- Hardy's Varietal Chardonnay 15 lei (redus si asta dar nu mai stiu de la cat)-parca avea si Sauvignon Blanc
- La Cetate Shiraz si Pinot Noir 2009 - 20 lei (tot Oprisor, dar asta stiti)
-Prahova Valley Special Reserve 2009 Pinot Noir - 10 lei
- Pesac Lognac 2003 - 100 de lei (redus de la 200!-am luat ultima sticla.....)
-Chateauneuf du Pape Chemin des Papes 2009- 80 (redus de la 105)
- Merlot Cherry Tree Hill 2006 - 10 lei
- Antinori Pepoli Chianti Classico 50 lei (redus de la 80 parca)
-Cono Sur Tocornal Carmenere 2010 - 10 lei (aveau si Cabernet Sauvignon cu 9 lei....)
- Feteasca Neagra domeniile Sahateni - 9 lei
-Vila Antinoro Rosi 2008 - 50 lei
- Cupola Sanctis Sf.Andrei - 20 lei (tot Oprisor)
Mai erau si altele reduse (Huniade, si altele ieftine) dar astea le-am luat eu (exceptind Starmina).

George Mitea spunea...

Bogdan, sa-ti dea D-zeu sanatate:) Tocmai ma plangeam pe fk ca nu sunt sustinut in demersul meu.

BogdanC spunea...

Dupa ce am trimis, am vazut ca mi-o luase inainte Berbecutio......

George Mitea spunea...

Nu-i nimic, eu iti multumesc pentru efort!

Ciprian spunea...

Bogdan, sper ca Fieuzal 2003 sa mai fie bun de ceva, eu il stiu ca zace de ani de zile prin Orhideea

BogdanC spunea...

Cu placere.

BogdanC spunea...

Ciprian, nu prea mai este. Oxidat, se simte ca a fost un vin bun, dar acum este greu de baut. Asta este. Am riscat si am cam pierdut. Sper ca restul sa fie mai reusite. Oricum cred ca este ultimul vin alb "vechi" pe are il mai cumpar din supermarket. Am mai luat plasa acum un an cu niste vinuri albe de vinoteca romanesti de la "Vinuri selecte", este adevarat ca luate la niste preturi mult mai mici ca francezul.

George Mitea spunea...

Am vazut in Selgros niste noutati. Noutati zic, nu reduceri. Vina Tarapaca a intrat in forta cu seria gran reserva, albe si rosii, la ceva mai putin de 50 de lei. Si Domaine Croix Belle poate fi gasit acum la 30 roseul, 35- chardonnay, m-am uitat dupa rosii- n-am gasit. Paul Mas cu Arrogant frog(albe, rosii, rose)la 27, iar single vineyard la 35(sauvignon, malbec, carignan).

Ciprian spunea...

Bogdan, stai putin: asta era varianta alba? de Fieuzal vorbim sper. Da, parca imi amintesc ca aveau si aceasta varianta. Oricum, imi pare rau sa aud asta dar aveam un mare feeling ca asa va fi. De acum, daca mai ai ganduri din astea cu Bdx, da un semn. Stiam pe de rost vechiturile din Carrefour si care nu s-au vandut de ani de zile

BogdanC spunea...

Ciprian, era varianta alba.Chateau Fieuzal Pessac Leognan Blanc 2003.O sa tin cont de sfat, desi aici a fost impulsul de moment avand in vedere pretul de pornire si reducerea uriasa. Eu de obicei nu prea cumpar frantuzisme (vinuri, ca branzeturile le cam iau de obicei), considerand ca sunt prea scumpe la ce ofera (cel putin pe piata noastra).

Ciprian spunea...

relax, nici eu nu incurajez achizitionarea de frantuze de pe piata noastra. Dar in afara vei gasi foarte multe vinuri excelente la preturi bune

Anonim spunea...

Am vazut in Catalogul hypermarket-ului Real o oferta de tipul "cumperi 1 si primesti 1 gratuit" la vinul Sangiovese Viala (Puglia Italia) la 15.99 lei (deci 2 sticle la 16 lei). Stie careva ceva despre acest vin? Se merita?

George Mitea spunea...

Am gustat ceva alb din gama asta si nu cred ca iti vor oferi mari satisfactii. Dar nu era groaznic, ci doar...prostutz. Acuma la 8lei/sticla poate ca merita macar incercat.

BogdanC spunea...

Azi am fost la Cora Militari. Oferta destul de generoasa de vinuri o gasiti aici:http://www.cora.ro/index.php?sectiune=002&categorie=x&p=sql_002_00&md=x&smd=0000000054#/1/.

Mai au si Chateauneuf du Pape Chemin des Papes la 83 lei (2007 si 2009). Chateau Villany (Ungaria) 2008 Merlot+Pinot Noir la 34 lei. Mai au si altele dar nu mai le retin.

George Mitea spunea...

Multumim, Bogdan.

Anonim spunea...

A inceput festivalul vinului si la Real Cotroceni (i-am vazut cum aranjau raionul cu vinuri) insa n-am avut timp sa ma uit la si produse/ preturi.
PS. Am vazut ca si la Cora a inceput .. probabil ca aceasta este luna (sept) unde toate hypermarketurile fac (promoveaza) oferte speciale la vinuri. Fericiti cei care au pus un ban deoparte, dupa concediu! hahaha

BogdanC spunea...

La Auchan cam asta e oferta:http://www.real-hypermarket.ro/?page=pagini&PageId=Catalog2_114

Anonim spunea...

@BogdanC, catalogul acela este de la Real; Auchan, din cate cunosc, nu emite catalog. A vizitat cineva zilele acestea Auchan sau Kaufland? Erau noutati sau promotii la raionul cu vinuri?

George Mitea spunea...

Eu am fost in Real astazi. La cetatet 30 lei, Wineprincess usor reduse la 25, in rest diverse low-cost, hen Huniade la 12-13 si un surprinzator Tokaji furmint szaraz minosegi feherbor dry 2011 la 10 lei. Vanju Mare la aprox 20, sunt si altele. E de mers.

BogdanC spunea...

De azi la Carrefour: http://www.carrefour.ro/catalog/sarbatoarea-vinului-numai-la-carrefour-359.html

George Mitea spunea...

Treburi noi, da. Bun!

Ciprian spunea...

240 de lei un Sociando 2009, tulai doamne

BogdanC spunea...

Noutati de magazine pentru galateni (George si Ciprian). Se vor deschide 2 magazine Lidl in Galati (ce chestie, tocmai cand au inceput sa aduca vinuri mai serioase).

George Mitea spunea...

Păi tu crezi că e întâmplător? :)

BogdanC spunea...

A intepat Ciprian papusa. Sau au citit nemtii ca sunt fani Bordeaux pe malul Dunarii care or sa le creasca ametitor vanzarile de Chateaux. Apropo, stiati de magazine?

George Mitea spunea...

:) Da, stiam. Vezi tu cand ceva se ridica de la pamant cu viteza ametitoare te gandesti ca trebuie sa fie un supermarket din retele internationale prectic singurii care au atatia bani:)

Ciprian spunea...

n-aduc ei vinuri chiar atat de interesante incat sa le golesc rafturile :) Eu chiar auzisem de 3 magazine Lidl la noi

BogdanC spunea...

Da, vor fi 3. Dar anul acesta se pare ca deschid doar doua.

George Mitea spunea...

Am cumparat doua vinuri din noile revelatii de la Lidl, o sa le vad in zilele urmatoare. Au fost punctate de vinul.ro cu 85(rose) si 90(rosu), cred ca au costat impreuna 50 si ceva de lei! Marea dezamagire a fost insa laudatul cidru Duc de Coeur. Stiu ca cidrul nu exceleaza la capitolul aroma, dar asta avea un miros oribil.

George Mitea spunea...

Oferta perioadcei la Selgros. Sunt cetava treburi interesante: http://www.selgros.ro/catalog?id=36

BogdanC spunea...

Azi 23 decembrie, 25 % reduceri la vinuri in Carrefour (desi avand in vedere preturile de pornire la unele, de ex. Dragaica rosie -85!!!!!, Pisano Tannat 2009 -105, trebuie sa cauti ceva care sa merite). Am luat o Rara Neagra de Purcari cu 28.5 lei dupa reducere.

George Mitea spunea...

suna a false reduceri...Retailerii nostri mai fac si de astea.

BogdanC spunea...

Nu stiu daca se pune, dar Casa Bacchus (magazin online) are in ianuarie 15% reducere la sticlele de alb si roze.

Anonim spunea...

din 22 aprilie la lidl vor fi listate noi etichete frantuzesti .. asta daca mai intereseaza pe cineva :)

George Mitea spunea...

Multumim, a bine de stiut!

Sorin Paunescu spunea...

In mare, la Lidl, sunt cam aceleasi (Plan de Dieu, Valreas, Chateau de Roquebrune etc.). Retine atentia, mai ales datorita pretului (69,99 lei), Chateau Fourcas Hosten 2004 si sampania Compte de Brismand, Brut reserve (79,99 lei). Astept cu interes concluziile lui George, dupa degustarea lor, in calitate de specialist.

1Solist.ro spunea...

Eu va invit vizitati Cramele Voievodului.
Prima este deschisa in Militari, Str. Drumul Timonierului nr. 14.
Vinul este produs la Zimnicea de catre Intervitt SA parte a grupului Interagro.

BogdanC spunea...

La Auchan am vazut Kendall-Jackson Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon 2009 la 60 lei (redus de la 129); Kendall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc la 30 lei (nu am retinut anul). Vestitor de la Oprisor (magnum)la 30 lei

George Mitea spunea...

Wow, pretul la Vestitor este extraordinar de mic! Magnumul trece de 100 in mod normal.

Anonim spunea...

ai vazut noua "colectie" de vinuri din lidl? gran reserva la 9.99 si 11.99 .. woow?? ce spui, sunt vinuri teapa/ contrafacute la preturile asta? eu asa ceva n-am mai vazut in romania.
[in plus o gramada de vinuri din franta la "sub 20 lei", sau vinrui portugheze, nemtesti, grecesti :)]

George Mitea spunea...

Preturile acelea sunt normale. Piata noastra asa cum arata pana acum a fost anormala. Nu sunt vinuri extraordinare, dar sunt decente. Unele sunt chiar bune.

Cristi spunea...

Eclipse Feteasca Neagra - Basilescu 26 lei in carrefour. Eclipse roze si Eclipse Busuioaca demidulce 24 lei tot in carrefour.