LB's 500: Mavrud 2009 Todoroff Boutique

Undeva prin 2009 citeam "raportul" lui Cezar Ioan despre acest mavrud bulgaresc. Mi-a ramas in minte esentialul. “Habar n-am cat costa la ei, dar la noi un asemenea vin sigur s-ar vinde cu peste 40 de lei”. Iar Ioan T. Morar adauga : “vă spun eu preţul: în jur de 9 leva, adică 18 lei, la Kaufland în Ruse!”.  Ei, acum o luna, in fata unui raft din Carrefour Varna s-a aprins ledul senzorului de chilipir.
Hai sa-l radiografiem pe scurt: 2009 Mavrud Todoroff Boutique. Thracian Region. 10-11 leva. Adica 22-24 lei. Rosu sec. 14%. Culoare rosie-rubinie stralucitoare, adica vezi prin pahar si prin urmare nu arata  a gem new-world opac. Nas frumos, parfumat, de boaba de strugure coapta, cirese, putina cacao. Gustul, cu tanin rarefiat, superb integrat atat cat este, gust suplu, cu cirese, visine, pruna, toate coapte, dar nu stridente. Final condimentat, piperat, cu note delicate de fruct. Sec cu impresii dulci. Aciditate buna, face fata la carnuri la gratar fara probleme, depun marturie. Este (daca e vreo referinta pentru voi) apropiat de un pinot noir. In acesta ordine de idei, nu cred ca e un mavrud tipic, in fond cele cateva experiente anterioare cu alti exponenti ai soiului, de gasit la noi, au fost destul de diferite si nu prea memorabile, dovada ca nici n-am scris despre ele.
2009 Mavrud Todoroff Boutique are o simplitate agreabila, dar e foarte bine facut, nivelul de alcool e bine ascuns, fructul se exprima placut, nefiind  bombastic. Fara iaurturi cu fructe si alte minuni. Iar de raportul pret calitate: numai de bine.
84 pct


PS. Dati-mi voie sa luminez misterul din titlul: Lucruri Bune a ajuns "prin prezenta" la 500 de articole! Va multumesc pentru interesul acordat, care a reprezentat si reprezinta adevaratul combustibil pentru blog!

0 comentarii: