Cab-ul 2010 V de la Recas, Chardonnay 2010 Nyakas, Feteasca Neagra "Pasarea Maiastra" si un SB Varius de la Senator Focsani revizitat

2010 Cabernet Sauvignon "V-drinks" Recas- un cab tipic, musculos, cu obisnuitele fructe de padure, tanin in semi-salbaticie, dar si o ciudata moliciune catifelata, pe mijloc, provenita poate de la un adaos de merlot. Zic si eu. Finalul e puternic, condimentat si ierbos, puse in valoare de astringenta. E un cab mediu, fara pretentii, dar face treaba la masa, mai ales daca aveti furculita infipta intr-o friptura de vita. 17 lei- hypermarket sau, ca in acest caz- 6 lei- ministicla.  75 pct





2008 Feteasca Neagra "Pasarea Maiastra", DDM Urlati. E doar pentru Carrefour. Si dupa ce am gustat  poate sa-i ramana Carrefourului, eu n-o s-o mai cumpar. Nu stiu daca oxidarea, desi culoarea era ok, tipica, rosie-purpurie sau  alte variabile au facut ca acest vin sa arate asemanator cu un molan incercat in vara anului urmator recoltei, cu gustul unic de visina putreda, dar asta a fost in acea sticla. Nu e de nebaut, sau defecta in sensul toxic, costa putin si ofera la fel de putina placere. 10 lei, 64 pct.






2010 Chardonnay "Budai", Nyakas, Ungaria . Dezamagire! A fost un an atroce, se pare. Costa la fel ca 2009, dar face mai putin. Mult mai subtire, mult mai citric, pana la acru, te lipseste de placerea unctuoasa si mieroasa pe care o astepti de la acest soi. E un vin acid, dezechilibrat. Eu zic sa incercati 2009, cat se mai gaseste. 25 lei- Cramanoastra.ro, 72 pct.





2009 Sauvignon Blanc "Varius", Senator Focsani. Am mai baut acest vin din Caras Severin (stiu, e ciudat avand in vedere sediul producatorului, dar poate stiti, acesta are in portofoliu terenuri in diverse podgorii ale patriei noastre) si am ramas sincer placut impresionat. Totusi, o jumatate de an mai tarziu, a fost cu totul altceva! Nu stiu daca pierderea prospetimii a cauzat reactii ciudate, care au facut sa apara note bizare de petale de trandafiri, si sa para mult mai demisec decat secul de pe eticheta, dar ma gandesc serios ca este alt vin, eventual "fortifiat" cu alte vinuri din alte varietati, mai aromate. Sunt cam dezamagit- 25 lei vinurisenator.ro, 74 pct.

5 comentarii:

ionut spunea...

ma suprinde dar nu prea mult ceea ce spui despre pasarea aceea prea putin maiastra. eu am incercat-o acum cateva luni bune si mi-a placut chiar mult. daca ma gandesc si la variatiile de la romania pitoreasca, nu mai e asa surpriza.

ionut spunea...

surprinde,scuze

George Mitea spunea...

Stiu ca ti-a placut, dar se confirma ca la preturi din acestea mici, producatorii romani au probleme cu constanta.

ionut spunea...

de fapt am confundat casa domneasca cu pasarea maiastra. numele astea...
cea din gama casa domneasca mi -a placut mai mult. feteasca din pasarea maiastra,a primit ratingul bun in prima zi de degustare. totusi, clar ca a ta a fost mai rea

Dan spunea...

@ionut nu te autoflagela, sunt sigur ca si unii producatori isi incurca propriile game...asa se nasc diamantele si dezamagirile..
Cel putin asa ne place noua sa credem..:)