2009 Pinot Noir Vinul Cavalerului SERVE


Pinot Noir 2009 Vinul Cavalerului, produs de SERVE Ceptura, IG Dealurile Munteniei, este un pinot cu o buna tipicitate, expusa de la contactul vizual, prin culoarea rubinie, clara. Daca va veti afla in fata lui amintiti-va doua lucruri: ca trebuie racit corespunzator (16C, sau chiar un pic mai jos) si ca trebuie lasat putin in pace dupa deschidere, ca sa-si inghita galbenusul, cum se zice. E posac si iritat imediat dupa deschidere, cu note puternice sulfuroase. 30 de minute mai tarziu acestea se domolesc scotand la iveala arome de cirese, capsuna, coacaze rosii, si o tenta rustica, campeneasca (cal, caruta, fraie de piele, pamant reavan, buruieni. Numai a carutas nu miroase). Gustul este placut si pare destul de acid, sau poate stomacul meu trece printr-o pasa mai proasta. Cireasa, visina, zmeura, putine afine, ciocolata. Fructul e bine exprimat. Finalul este mediu, agreabil, cu note de fruct copt. E destul de corpolent, in ciuda aparentei de suplete, specifica soiului. Asocierile culinare sunt diverse, stiuta fiind versatilitatea pinotului. Alegerea mea: carnuri mai usoare, fara sosuri grele. Poate doar chinezarii dulci-acrisoare.
Un neajuns, important sau nu, in functie de gustul fiecaruia, este alcoolul cam nabadaios (13%), iesit de pe corectul drum principal, alcool sesizabil pe final sub forma unei arsuri pe palat.  
Pe ansamblu este un vin ok, cu buna tipicitate, care are un raport calitate-pret acceptabil (18 lei in retail) si destul de important, se gaseste in multe localuri.
78 pct. 


0 comentarii: