Zilele Vinul.ro 2011

Ce inseamna sa fii blogger de vin? Ei, sambata 29 ianuarie a insemnat: sa te trezesti la 6 dimineata, sa dai o fuga pana in autogara, sa te intalnesti cu un confrate de suferinta, sa mergi 4 ore pe drumurile patriei pana la Bucuresti, sa calatoresti melancolic cu metroul amintandu-ti banca preferata din statia Grozavesti, miile de pagini citite intre destinatii, sa te minunezi facand dreapta-stanga intre covaci, gabroveni si lipscani cat de mult s-a schimbat centrul vechi, cat de plin de stabilimente este acum, sa dai nas in nas cu intrarea in restaurantul Margo Lounge, unde au loc Zilele Vinul.ro 2011.
De aici strangeri de mana, salutari cordiale, multe vinuri bune, unele mai putin bune, urat la multi ani Vinul.ro!, conversat cu oamenii din industrie, mancat gustarica din partea casei, schimbat pareri Ciprian, companionul dus-intors. Descoperit o atmosfera mult mai propice degustarii, cu mai putine distractii, ca la Goodwine, vinuri varf de gama. In ordinea dispunerii
meselor: gama Varius si Private Reserve de la Senator; Aligote, Muscat Dry si Merlotul Curtea Regala Alcovin Macin, Sauvignonul 2010 de la SERVE(ca de celelalte bunatati ale lor am tot vorbit. nota:Daca cumva va aflati la o astfel de sindrofie si nu gustati cele doua cuveuri- Amaury si Charlotte- faceti o mare greseala!), la Samburesti- Chateau Valvis 2002 e ok (cam scump, dar ok, gata maturat/invechit la crama, tot tacamul), la WineRo, toate bune ca de obicei, Enirele bulgaresti (simpla si reserve 2007) sunt parca si mai bune decat precedentele (si celor de la Wine Advocate li s-a parut la fel), Alira 2009 e un vin bun pentru rodul unei vite de doar 3 ani, la Domeniile Urlati am ramas placut surprins de cele doua Paganus 2007 (cab si feteasca neagra) si incantat de Incantation- un cupaj pe baza de feteasca neagra, trecut rapid pe la Crama Natura unde mai e de lucru pentru a depasi stadiul de vinuri de consum ok, la Oprisor noua gama La Cetate Miracol ofera vinuri destul de bune (80+, oricum), la Heinrig Distribution am ramas un pic surprins de "cel mai bun shiraz din lume", cum a fost recomandat un Peter Lehmann Stonewell, foarte bun, nu zic nu, dar la 80-100 de euro, ar fi si cazul; apoi ajuns la Corcova, gustat promitatorul shiraz, constatat ca unii oameni asculta, mai ales cand e in interesul lor- isi vor face magazin online; ajuns la Domeniul Coroanei, unde am ramas usor dejamagit de tamaioasa sec, in vreme ce feteasca alba e un exemplu de tipicitate, iar rosiile sunt de 80+ toate. La Vinarte, nu poti sa treci peste Prince Matei 2007, dar mi-a ramas amintirea la o feteasca neagra Swallowtail. Am ajuns la Vinchile unde Molina, 1865 si Aromo propun vinuri excelente- un pinot, un shiraz si un carmenere bune rau, fara a fi prea "bombate", si un cuvee Aromo (cu cab in rol principal)- bun de tot. In final- Halewood- gustat feteasca Hyperion 2009 si cele doua Broquel de la Trapiche, vinuri deloc rele. Dupa degustat stat la un pahar de vorba cu George Moisescu, Valentin Ceafalau, Radu Rizea, Horia Hasnas si desigur Ciprian (vinul are alt gust cand poti impartasi prima impresie imediat!). Castigat la tombola un cabernet La Cetate Miracol (curat miracol, Coane Fanica!). Intalnit cu familia Alibus, Cosmin Grozea, si cati si mai cati, pe care ii uit acum din nerozie, ratacit la garderoba- caciula+fular, plecat in fuga dar bine dispus, taxi, autogara, 4 ore de relativ frig, enervat pe sofer, promis catre sine ca voi calatori cu trenul de acum, ajuns acasa, cald, bine, zambete, familie, pupici, dat bomboanele si ciocolata catre membrul mai mic si mai nerabdator al familiei, nurofen raceala si gripa. The end.

10 comentarii:

Razvan spunea...

Minunat, Maestre!

... și cu totul de acord cu selecția!

George Mitea spunea...

Multam razvan, ar mai fi fost cateva, da' un om, o minte, un ficat!

Anonim spunea...

ah, mi-e ciuda ca nu am putut merge. ce iti amintesti despre Paganus? feteasca

George Mitea spunea...

Imi amintesc ca mi s-a parut de calitate, apoi ca mi-am cumparat una si o voi incerca in scurta vreme:)

Ciprian spunea...

Hmm, la fel si in cazul meu :))

Anonim spunea...

frumoase amintiri

Anonim spunea...

daca sunt si comune, e clar

sunmirror spunea...

Eu unul recomand multa rabdare cu Paganus, va fi rasplatita... :)

George Mitea spunea...

@sunmirror: Ca si tine o sa recomand rabdare dupa ce o sa-l beau:)))
@feteascaneagrasimerlot: da, ne-a surprins pe amandoi placut. Mult mai serioasa, mai frusta decat majoritatea.

sunmirror spunea...

@George: OK, dar sa ai rabdare in timp ce-l bei :))