Trei crame romanesti pe jancisrobinson.com

La sfarsit de decembrie, pe site-ul JancisRobinson.com a aparut un articol intitulat Three of Romania's Brightest Stars semnat de vechea colaboratoare a reputatei master of wine- Claudia Pendred (foto), pe care am avut ocazia s-o cunosc cu ocazia megadegustarii ocazionate de premiile vinul.ro prima editie.
De remarcat ca se foloseste un sistem de max. 20 de pct, unde 14 pct inseamna, din cate stiu, culmea mediocritatii, iar 17 pct sugereaza un vin superior.
Asadar cramele, vinurile si punctele sunt:
Corcova
Cabernet/Merlot 2008- 15
Syrah Reserve 2009- 16
Rotenberg
Rose 2009- 14
Merlot 2007- 17
Emeritus Merlot 2007- 15
Basilescu
Feteasca Alba Ancestral 2009- 15,5
Feteasca Neagra Ancestral 2008- 17
Mai multe: aici

Pana la urma e bine ca producatorii romani sunt evaluati. In acest moment, faptul ca sunt luati in seama de numele grele este mai important pentru industria romaneasca de vin decat punctele acordate.

3 comentarii:

ionut spunea...

ce parere ai de stilul in care scrie notele de degustare? mi se pare destul de retinut,fara exces de cuvinte, fara sa caute toate gusturile si nuantele din lume.imi place

George Mitea spunea...

Daca ar trebui sunt sigur ca ar gasi 74 de arome. Dar e doar trecere in revista.
Pana la urma asta-i ce caut si eu intr-o nota de degustare: sa plasese vinul intr-o categorie, sa ai de unde sa-l apuci. Eu unul, desi imi dau in petec uneori cu aromele, n-o sa cumpar niciodata un vin pentru ca are note de violete sau trufe. Dar as vrea sa stiu cat de sec e, cat tanin are, cum sunt integrate elementele, chestii d'astea...

ionut spunea...

ai dreptate.asta caut si eu