358 de vinuri concureaza la Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010


Bucuresti. 21.10.2010. Peste 350 de vinuri romanesti si straine vor fi degustate de juriul international al concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010.

In noua sectiune a concursului destinata vinurilor non-retail (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, firme de Catering) au fost inscrise 174 de etichete din Romania, Rep. Moldova, Bulgaria, Argentina, Australia, Spania, SUA, Franta, Spania, Chile, Ungaria si Georgia. In categoria de jurizare destinata vinurilor retail vor intra 184 de vinuri romanesti.

Juriul international al celei de-a II-a editii a “Premiilor de excelenta Vinul.Ro” va fi mai numeros decat cel de la editia de anul trecut. Comisiile de jurizare vor fi compuse in majoritate din jurnalisti straini specializati in domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate din diferite tari europene. In demersul pentru cladirea credibilitatii vinurilor s-au aliat cu Vinul.ro Federatia Somelierilor, Federatia Bucatarilor si Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania.

Degustarile pentru toate seriile se vor realiza in orb in zilele de 26, 27 si 28 octombrie, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juratilor fiind anul de recolta. Secretizarea si organizarea probelor in concurs va fi realizata de catre Asociatia Somelierilor. Vinurile degustate sunt evaluate urmarindu-se fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola.

In urma centralizarii rezultatelor, va fi organizata o gala in care vor fi anuntati castigatorii. Comunicarea lor va avea loc după finalizarea festivitatilor, prin intermediul Vinul.Ro, al publicatiilor partenere si prin intermediul celorlalte mijloace de informare publica. Rezultatele vor fi comunicate si in media de specialitate internationala.

0 comentarii: