175 de minute cu...Chardonnay 2009 Varietal Misiones de Rengo 2009


Nu stiu de ce scriu despre acest vin, deoarece a trecut prin fata mea ca expresul printr-o halta de provincie.
E vin din categoria "lin curgator", cu aciditate mare, intepatoare, cu mult fruct, si zahar (cam pe la limita demisecului). In gust exista ceva unctuos, nu atat de greu ca la alte chardonnay-uri mai de clasa, dar pentru entry-level este foarte bun. Ceva exotic (invart roata norocului si se opreste la...papaya!), caiso-piersica, banana. Finalul mediu si nespectaculos aduce pe langa citrica coapta si ceva ierbos.
Nu e rau, dar am gustat atatea la fel, incat singura placere a fost discutia placuta pe care a facilitat-o, precum si multumirea ca mergi la sigur cu chilienii astia. Cu acestia, deoarece chardonnay-ul compatriotului Bouchon (daca am retinut corect) trebuie evitat (deductie incompleta pornind de la o singura sticla:) Oxidata. 22lei).
Poate n-o sa te cucereasca, la 16-20 de lei, dar macar n-o gasesti vreun vin flasc sau defect. 76 pct.

Moment literar vag asociat acestui vin:
"Minutul 25
Sunt în Mizil. Aici, tot ce văd, e Mizil. Mizil! Mă simt perplex şi dezorientat.
Minutul 26
Trece un câine pe drum.
Minutul 27
Sunt în Mizil. (Teribilă întâmplare, în orice caz. Dar dezorientarea continuă.)"

9 comentarii:

Ciprian spunea...

Mda, ca de obicei, cu chilienii mergi la sigur in aceasta categorie de pret. Acum, nici nu putem avea pretentia sa gasim cine stie ce lichid complex in sticle dar, vb ta, macar ceva corect tot gasesti. Ma gandesc acum la Maiastru - 17 lei; exact ce spuneam, in pretul asta gasesti un chilian mult mai interesant

George Mitea spunea...

Asa-i, asa-i. Chestiunea e ca daca m prindea mai prin primavara, l-as fi aptreciat mai mult. Dar cum toata vara am incercat albe cu caracter asemanator, unel mult mai complexe, acuma nu prea il gasesc memorabil. Dar e absolut ok. Si trebuie sa spun, desi cred ca doar a doua oara cand il incerc, am mai baut si alte vinuri Misiones de rengo. Si n-am gasit inca unul defect. Dar bat in lemn.

Anonim spunea...

Bunicica povestirea primele 30 de minute (la fel ca si Mizilul, ma gandesc). Oricum, imaginea Mizilului plin de "505 cu dunga" e minunata.
Dragos

andreiard spunea...

așa, cu drag v-o spun: vouă v-ar prinde bine niște cursuri de hedonism/-istică :-)

George Mitea spunea...

Nush ce-i aia, da cred ca-i bine sa le faci cu sotia:)
In doi barbati si o sticla de vin pare ciudat. Parerea mea!

alibus spunea...

Hai mai George ...
Cum nu stii ce-i aia? E un fel de orientare religioasa.

Anonim spunea...

Eu credeam ca e un fel de orientare genitala, dar in fine ...:)))
Dragos

Bogdan Bocse spunea...

eu l-am baut in toiul verii, la final de iulie si a mers foarte bine: http://vinuldeduminica.blogspot.com/2010/07/chardonnay-2009-misiones-de-rengo.html

mai am un misiones caruia vreau sa-i dau cep in aceasta toamna: un cabernet sauvignon + syrah in floarea varstei :)

George Mitea spunea...

@andreiard: n-am intentionat ca raspunsul meu de mai sus sa sune belicos sau grobian. Doar ca dezvolta un pic treaba cu hedonismul. N-am prea inteles-o. Scuze.
@alibus: stiu ce este hedonismul(vine de la hedone- placere, din greaca). Am auzit de Aristip, Epicur, chiar si de Bentham si Stuart Mill (mai in zilele noastre). Ne-am invatat la filosofie, in treacat.
@Dragos: ei, la ce te duce mintea si pe tine:)
@Bogdan Bocse: mda, sticla ta de reserva s-ar putea sa nu fie prea rea. Sa ne tii la curent.