Motiunea nu merge cu vinul. Incercati cu vitriol.

Astazi 15.06.2010 o sa deschid o sticla de vin bun, poate o sa vad un film "light", ma uit la un meci din Campionatul Mondial. Este raspunsul meu in fata apocalipsei.
Desigur e o falsa apocalipsa, cu falsi profeti care nu promit o alta nemurire sau un alt paradis decat cel "clasic", ci o noua teroare, o noua amenintare apocaliptica, un nou genocid. Nu cred ca oamenii de la televizor ar putea discuta despre o carte, un vin sau despre un tablou. Ei nu traiesc decat in iluzia amenintarii iminente, a cataclismului care va sa vina, in clipita care aduce dezastrul- inchipuit sau groaznic de real. In fine, de cand m-am "lasat" de politica, intelegand prin asta ca a incetat sa ma preocupe, privesc incrancenarea invitatilor de serviciu la talk-show-urile politice cu un tip de curiozitate distrata. Dau pe "mute" si le urmaresc cateva clipe contorsionarile, grimasele, ranjetele. Nu ma intereseaza ce spun- stiu deja- dialoguri pline de "spirit" care sunt subtitrate "ati distrus tara!" sau "ei, da, ca voi in 10 ani la putere ce-ati facut?!", etc, etc. Ma intristeasa sa vad cateva figuri respectabile care au stat prea aproape de viitura de invective si vorbe goale si sunt luate acum de curent. Se zbat inutil, incercand sa se agate de normalitate. Si nu uitati: Tineti departe!

In lumea adevarata, calma si linistita, lumea in care oamenii se saluta pe strada, se joaca cu copiii, mananca, beau- spun glume si rad- au necazuri, etc, etc. am gasit Chardonnay 2009 "Cocosul" de la Cramele Recas, un vin de vreo 24 de lei, care face banii.
Cred ca Valentin Ceafalau l-a "citit" corect:

"Chardonnay, Limited Release 2009 IG Viile Timisului, 14% vol. alc., sec.Viu, intens, cu o paleta aromatica impresionanta: grapefruit rosu, banane, vanilie si o atingere de lemn. Gustul nu este greoi, nici foarte gras, senzatiile dulci de banana si vanilie din atac aliniindu-se frumos cu aciditatea placuta si revigoranta. Un vin catifelat, rotund, cu un final lung, ce musteste a prospetime."

As adauga doar ca aduce si pronuntate note drojdioase, oarecum iesite din context. Poate timpul il va imblanzi nitel. 82 pct.


4 comentarii:

Anonim spunea...

Ca s-o dam in plicticosenii: Kierkegaard (pt neinitiati - un fel de Messi danez de sec. 19) a avut o "platitudine" misto -etica nu-i totuna cu estetica- Asa ca, sloganul tau, este ok daca-l intregim: Tineti departe! De estetica!
Dragos

George Mitea spunea...

Nu prea merge cu Messi. Hai sa zicem un soi de Mutu. Talentat, dar cu probleme:)

Anonim spunea...

M-am uitat aseara la Brazilia-Coreea de Nord. Evident, am tinut cu comunistii. Dar nu asta conteaza...La un moment dat, pe bannerele publicitare de la marginea terenului, flancat de "Castrol" am putut citi urmatoarea mantra corporatista: Brahma, Brahma, Brahma...Am ramas nauc. Adica cum Brahma? Asta nu e tovaras cu Shiva si Vishnu? E ca si cum la un meci Dinamo-Unirea Urziceni, am avea bannere tip: "Budha", "Allah", sau de ce nu "Sf. Duh".
Ps: La naiba, daca mentineau soliditatea din prima repriza...
Dragos

George Mitea spunea...

Ei, Dragos, Sfantul Duh pentru unii- marca de guma de mestecat pentru altii. Cuvintele astea nu mai inseamna nimic- nomina nuda tenemus- ca-n Numele Trandafirului:)
PS la ps: pai asta-i problema comunismului-joaca mai prost in repriza a doua. Pana se fluiera de final au si rationalizat painea. Apoi, au o organizare mai buna decat capitalistii- dar nu-i prea greu- nu au ce sa organizeze- inventivitate nu- tehnica, nu- idei fixe si putine. Si nici cu fizicul nu stau prea bine- deh, dieta cu scoarta de copac...