Viognier 2008 Trivento Tribu Argentina

Am avut in minte parerea lui Razvan Jurca, si catre el se duce creditul.
Asadar:
"Culoarea: galben-pai, rază de soare, limpede, strălucitoare

Corp: mediu, pe 13,5% alcool – deci un vin viguros

Nas: citric-floral. Se disting violete, caise uscate, cremene și miere de tei

Gust: sec. Atac proaspăt, fructos, umple bine gura cu efluvii de citrice (lămâie și lime), note ierboase, și fructe uscate, cu astringență medie, într-un echilibru interesant în care alcoolii sunt bine susținuți de aciditatea plăcută ce conferă vinului un caracter vioi, de sonatină. Finishul lung, intens, te face să salivezi – și aici intervin în post-gust fructe tropicale și condiment. "

E asa cum spune el, nu bag mana in foc pentru aroma de "cremene"(chiar daca la facut focul foloseste), care nu exista in memoria mea gustativa. Apoi, ca fructele exotice sunt mai degraba ananas (din compot) si un pic de banana, decat alte minuni, dar din nou, nu sunt expert in fructe exotice.
Vin de vara, de baut proaspat scos din frigider. Cand se incalzeste nitel devine neplacut, cu aroma de fructe in descompunere.
Face 17 lei in Real. 79 pct, deci un raport pret/calitate subunitar (ce fineturi de scoala generala m-au apucat, mai mai...)

Merge cu piesa urmatoare, potrivita in registru suav-vivace:

4 comentarii:

Berbecutio spunea...

Pe mine m-a impresionat soiul, mai ales ca nu prea am avut ocazia sa-l intalnesc pe la noi decat in cateva cupaje de la Halewood. Si da - de folosit neaparat frapiera sau frigiderul de dupa usa, altfel devine un lichid anost.

George Mitea spunea...

Da, prinde usor, e puternic aromat. E stilul lumii noi, bombastic, iti fura nasul si te uimeste in atac. Un vin absolut decent.

Dan spunea...

Pentru o comparatie edificatoare ar trebuie sa gasim un Condrieu sau Chateau Grillet...alta liga, alte preturi.

George Mitea spunea...

Da, asa-i, filiera frantuzeasca produce un vin mult mai elegant